Päätoimittaja: En minäkään maksaisi verkkosisällöstä, jos sama on saatavissa ilmaiseksi

Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa kertoo, että lehti ottaa verkkosivuillaan maksumuurin käyttöön aikaisintaan vuonna 2015. Lehdellä on vielä paljon tehtävää teknisten järjestelmien käyttöönotossa.

Kotimaa
Sanomalehti Karjalainen
Yle / Ari Haimakainen

Karjalaisen päätoimittaja Koivumaa pitää selvänä sitä, että maksumuuri otetaan käyttöön myös Karjalaisessa, mutta tarkempi aikataulu on vielä kysymysmerkki. Koivumaa uskoo, että pohjoiskarjalaiset ovat valmiita maksamaan uutisista verkossa.

En minäkään maksaisi verkkosisällöstä, jos se aineisto on saatavissa jotain muuta kautta ilmaiseksi.

Pasi Koivumaa

- Kyllä siitä (maksamisesta) alkaa olla jo hyviäkin esimerkkejä niin maailmalta, Pohjoismaista kuin Suomestakin. Kyllä ihmiset ovat halukkaita maksamaan, jos sieltä löytyy jotain ainutlaatuista sisältöä. En minäkään maksaisi verkkosisällöstä, jos se aineisto on saatavissa jotain muuta kautta ilmaiseksi.

Karjalainen julkaisee tällä hetkellä verkossa näköislehteä, jota tilaa tällä hetkellä noin tuhat asiakasta. Suurin osa käyttäjistä on kestotilaajia. TIlaajista alle sata on pelkkiä digitilaajia.

- Onhan se totta, että nuoremmassa lukijakunnassa printtilehden lukeminen on vähäisempää. Kyllä me olemme vielä pitkään printin ja painetun sanan ihmemaa. Meillä on aamujakelu, joka erottaa meidät monista muista länsimaista, Koivumaa toteaa.