1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Tampereen Radio juhlii 90 vuottaan avoimin ovin

Yle Tampereen toimituksessa juhlitaan yhtäjaksoisen radiotoiminnan 90-vuotispäivää yleisön ja radion ystävien kanssa. Toimituksen ovet ovat avoinna ja kahvipannu kuumana perjantaina kello 10–14.

media
Toimittaja Päivi Solja Tampereen Radion studiossa.
Heli Mansikka / Yle

Marraskuun ensimmäisenä päivänä tulee kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun sähkölaitoksen insinööri, radioamatööri Arvi Hauvonen lausui ensimmäiset sanansa eetteriin Hämeenkadun varresta, Tampereen Puhelinosuuskunnan ullakolta. Tuota hetkeä pidetään suomalaisen yleisradiotoiminnan syntyhetkenä.

Musiikkia ja puhetta lähettänyt asema sai pian nimekseen Tampereen Radio ja vuonna 1931 se sulautui Yleisradioon. Nykyistä Tampereen Radiota voidaan siis pitää varhaisen Tampereen Radion toiminnan jatkajana.

Yle Tampereen toimituksessa 90-vuotispäivää juhlitaan yleisön ja radion ystävien kanssa. Toimituksen ovet ovat avoinna ja kahvipannu kuumana perjantaina 1.11. kello 10–14. Paikalla on tuttuja ääniä sekä Tampereen Radiosta että Radio Suomen valtakunnallisista lähetyksistä.

Tule katsomaan, miten radiolähetystä tänä päivänä tehdään ja miten alueelliset tv-uutiset syntyvät! Voit testata, olisitko luontainen lahjakkuus merisään lukijana tai uutistoimittajana.

Paikalla on myös Kansanradio. Nyt on oiva mahdollisuus puhua suunsa puhtaaksi, laulaa luikauttaa tai lausua vaikka oma runovärssy, sillä Jaana Selin kerää Tampereelta materiaali tuleviin lähetyksiin.

Radio Suomen suosituista musiikkiohjelmista tuttu Tarja Närhi on tavattavissa ja hän on luvannut järjestää musiikillisen kisan Sekahaun merkeissä.

Tampereen Radion cd-varastosta voit tehdä löytöjä pikkurahalla. Tuotto lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen kehitysmaiden lasten hyväksi.

Yle Tampere löytyy Tampereen keskustasta, osoitteesta Vuolteenkatu 20. Tunnelmia syntymäpäivistä kuullaan Tampereen Radion lähetyksessä kello 10–14.

Lue seuraavaksi