Hyppää sisältöön

Pori ilmiselvä valinta edustamaan kasaria

Pori oli luonnollinen valinta, kun Puoli seitsemän haki 80-luvun nuorisomekkaa. Vuosikymmenen tunnelmaan päästään Olli Lindholmin seurassa punaisen sämpylärellun kyydissä.

Juha Roiha on pukeutunut kasarirundia varten sopivasti. Kuva: Yle

Ylen Puoli seitsemän ohjelma kuvaa kasariteemaista makasiiniohjelmaa Porissa. Ylen Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Juha Roiha ja muusikko Olli Lindholm kiertävät tiistai-iltapäivällä Poria vanhalla punaisella "sämpylärellulla". Tarkoituksena on katsastaa Ollin valitsemia paikkoja ja fiilistellä 80-lukua.

Tempaus liittyy Puoli seitsemän -ohjelman tekeillä olevaan retroviikkoon. Retroviikolla esitetään juttusarja, jossa eri kaupungit kuvaavat menneiden vuosikymmenien nuorisohenkeä.

- Suomen kansa on retrokansaa. Esimerkiksi Entisten nuorten sävellahja on hyvin suosittu ohjelma. Eihän se kaipuu siihen aikaan häviä mihinkään, kun kaikki oli muka niin paljon paremmin. Ajatukseni oli, että kaivetaan niiden vuosikymmenten tapahtumia ja retroillaan oikeen kunnolla, Juha Roiha kertoo.

Retroviikko starttaa marraskuun viimeisellä viikolla tiistaina 60-luvun teemalla. Hämeenlinna ja Veksi Salmi edustavat ensimmäisessä sarjan osassa. 70-lukua ilmentävät Pate Mustajärvi ja Tampere. 90-lukua muistellaan puolestaan Ressu Redfordin kanssa Turussa. Pori oli Roihan mukaan ilmiselvä valinta edustamaan kasaria.

Ränniä kiertelemään?

- Sen verran täällä Porissa on tullut pyörittyä että tiedän tuon rännin kyllä, Roiha toteaa puhuttaessa Porin nuorison hengailupaikoista.

Päivän kiertoajelun kohteet eivät ole Roihalle vielä selvillä. Yön laulaja Olli Lindholm on valinnut kolme paikkaa, mutta ei ole suostunut niitä etukäteen paljastamaan.

- Epäilen, että Annis voisi olla yksi paikka ja sitten voisi olla jossain nuorisotalon kulmilla, Roiha miettii paikkoja, joita Olli Lindholm on valinnut kierrettäväksi.

.
.