Imatra on luopumassa yleisopetuksen iltapäivätoiminnasta

Lasten ja nuorten lautakunnan talouden tasapainotusta haetaan muun muassa koululaisten iltapäivätoiminnan lopettamisella. Puolen miljoonan säästöjä haetaan myös lopettamalla määräaikaisten avustajien palkkaaminen.

Aamu- ja iltapäiväkerhot
Lyseon koulun oppilas täyttämässä mokienkeruulomaketta
Nina Keski-Korpela / Yle

Imatran lasten ja nuorten lautakunta hakee tänään ensi vuoden talousarvioonsa puolen miljoonan euron talouden tasapainotusta.

Keinoina lautakunnalle esitetään muun muassa luopumista ei-lakisääteisestä yleisopetuksen iltapäivätoiminnasta. Erityisoppilaille iltapäivätoiminta jäisi.

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut ovat myös lakkautusideoiden joukossa. Eka- ja tokaluokkalaisten 3-5 kilometrin koulukuljetuksista luovuttaisiin myös. Lisäksi talouden tasapainotusta haetaan sillä, että määräaikaisia avustajia ei palkata.

Ehdolla on myös kaupungin 28 000 euron avustuksen poistaminen Itä-Suomen koululta, jos myös Lappeenranta ja Joensuu vetävät pois oman tukensa.

Joensuussa kaupungin avustus ei ole säästölistalla. Itä-Suomen koulun toiminnan maksaa valtio kotikuntakorvausten kautta oppilaskohtaisina avustuksina.

Lasten ja nuorten lautakunnan toimintakatteeksi vuodelle 2014 jäisi suunnitellun talouden tasapainotuksen jälkeen 42,1 miljoonaa euroa.