1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lonely Planet: Brasilia maailman paras matkakohde 2014

Matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet on valinnut vuoden 2014 parhaat matkakohteet. Kärkikolmikon muodostavat Brasilia, Etelämanner ja Skotlanti.

Ulkomaat
Kaupunkinäkymä.
Kaupunkinäkymä Ipanemasta Rio de Janeirossa Brasiliassa, josta komeat näköalat Leblonin ja Ipaneman hiekkarannoille. Yle

Matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet (siirryt toiseen palveluun) on valinnut vuoden 2014 parhaaksi matkakohteeksi Brasilian. Valintaan vaikuttaa, että maa järjestää ensi vuonna jalkapallon MM-kisat. Lisäksi maata kehutaan loputtomista aurinkorannoistaan, vihreistä sademetsistään ja kauniista siirtomaa-aikaisista kylistään.

Toiseksi parhaaksi matkakohteeksi Lonely Planet rankkaa Etelämantereen. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta brittiläisen tutkimusmatkailija Ernest Shackletonin Endurance-laivalla 1914–1916 tekemästä Etelämantereen ylitysyrityksestä. Etelämannerta suositellaan seikkailuhenkisille matkailjoille.

Kolmanneksi parhaassa matkakohteessa Skotlannissa, Glasgow'n kaupunki isännöi Kansanyhteisön 20. urheilukilpailuja ensi vuonna. Kaupunkiin on rakennettu useita uusia urheiluareenoja, liikenneyhteyksiä on parannettu ja satama-aluetta uudistettu.

Länsinaapuri Ruotsi arvioidaan neljänneksi parhaaksi. Uumaja on ensi vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki. Lisäksi Lonely Planet kehuu ruotsalaista keittiötä, ja Tukholman ravintolatarjontaa.

Lue seuraavaksi