1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Myrskyn viemät sähköt yhä poikki 40 000 virolaistaloudelta

Matalajänniteverkon alueella sähköjä joutuu odottamaan ensi viikkoon, kerrotaan verkkoyhtiöstä.

Ulkomaat

Alkuviikon myrskyn katkaisemat sähköt ovat edelleen poikki noin 40 000 virolaiselta kotitaloudelta, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR. Aamupäivän aikana pinteestä pääsi kymmenisen tuhatta taloutta.

Postimees-lehden mukaan eniten korjattavaa on Tarton, Viljandin ja Pärnun ympäristössä. Sen sijaan muun muassa Hiidenmaan ongelmat on käytännössä kaikki korjattu, kerrotaan Elektrilevi-verkkoyhtiöstä.

Suurimman osan talouksista arvioidaan muuallakin saavan sähköt takaisin perjantaiksi. Elektrilevin mukaan matalajänniteverkon alueella joudutaan kuitenkin odottamaan ensi viikkoon. Tällaisia sähköttömiä talouksia on tällä hetkellä 13 000.

Atlantilta maanantaina rantautunut myrsky puhalsi Britanniassa jopa 44 metrin sekuntivauhtia. Viroon yllettyään myrsky oli jo rauhoittumaan päin, mutta tuulenpuuskat olivat silti enimmillään 33 metriä sekunnissa rannikolla ja 22 m/s sisämaassa. Ne kaatoivat puita ja riipivät kattoja eri puolilla maata.

Viron tuuliennätykseen oli kuitenkin matkaa: marraskuussa 1969 mitattiin Ruhnun saarella Riianlahdella puuskalle 48 metrin sekuntivauhti, kertoo uutissivusto Delfi.