1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaetaan illalla

Lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa. Palkintogaala televisioidaan suorana kaikissa Pohjoismaissa.

Oslon Oopperatalossa jaetaan illalla Pohjoismaiden neuvoston vuotuiset kulttuuripalkinnot. Palkinnonsaajat julkistetaan nyt ensimmäistä kertaa itse palkintojuhlan yhteydessä.

Kirjallisuus-, elokuva-, musiikki- sekä luonto- ja ympäristöpalkintojen lisäksi tällä kertaa jaetaan ensimmäisen kerran lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto.

Sen saajaksi ovat Suomesta ehdolla Seita Vuorela ja Jani Ikonen kirjalla Karikko sekä Minna Lindeberg ja Linda Bondestam kirjalla Aimo ja Unto.

Kirjallisuuspalkinnon suomalaiset ehdokkaat ovat Rosa Liksom romaanilla Hytti nro 6 ja Ulla-Lena Lundberg romaanilla Jää.

Kerron sinulle kaiken on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi. Sen ohjaaja ja käsikirjoittaja on Simo Halinen, tuottaja Liisa Penttilä- Asikainen Edith Filmistä ja osatuottaja Zentropa International Sweden.

Musiikkipalkintoa tavoittelevat viulisti Pekka Kuusisto ja hanuristi Kimmo Pohjonen. Luonto- ja ympäristöpalkinnon Suomen ehdokkaat ovat HINKU-foorumi, Kohti hiilineutraalia kuntaa –hanke ja Ålands Biodlarförening eli Ahvenanmaan mehiläishoitajain yhdistys.

Palkintogaala televisioidaan suorana kaikissa Pohjoismaissa. Suomessa sitä voi seurata Yle Fem kanavalla sekä Yle Areenassa alkaen kello 22.30.