1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työturvallisuus

Hyvinvoivasta työntekijästä hyötyvät kaikki

Suomen Yrittäjiät ja SAK ovat pohtineet tänään työhyvinvointia poikkeuksellisessa tapaamisessa Jyväskylässä. Osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että työntekijöiden hyvinvonti ja työturvallisuus parantavat Suomen kilpailukykyä.

Työturvallisuus
Työrutvallisuus ja työhyvinvointi
Jussi Järventaus ja Matti Huutola pitävät työturvallisuutta tärkeänä.

SAK:n ja Suomen yrittäjien tavoitteena on tehdä Suomen työelämästä Euroopan paras. Onnistuminen vaatii satsausta työhyvinvointiin, ja myös työturvallisuus on tärkeä osa sitä.

Työlainsäädäntö määrittää työturvallisuusasetukset, ja alakohtaisiin työehtosopimuksiin jää vain hienosäädön vara, kertoo SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola.

– Joissain työehtosopimuksissa on määritelty esimerkiksi kuinka monet suojavaatteet työntekijälle on vuodessa hankittava, tai minkälaisia turvajalkineita tulee käyttää. Ne ovat aika pieniä yksityiskohtia, jotka vastaavat kunkin alan tarpeita, Huutola sanoo.

Isoissa vähemmän tapaturmia

Lait ja säädökset ovat samat yrityksen koosta riippumatta. Pienissä yrityksissä työtapaturmia tapahtuu jonkin verran enemmän kuin isoissa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo, että pienten ja keskisuurten yritysten vahvuudet ovat henkisen hyvinvoinnin edistämisessä.

– Vaikka isommilla on tässä paremmat resurssit hoitaa työturvallisuus teknisesti kuntoon, niin henkinen ilmapiiri pienissä yrityksissä on hyvällä tolalla. Niissä pyritään hyvään lopputulokseen, vaikka aina ei ole samat resurssit, Järventaus sanoo.

Vaajakoskelainen myymäläkalusteiden valmistaja Pikval on ottanut kaikki noin sata työntekijäänsä mukaan työturvallisuus- ja hyvinvointitalkoisiin konkreettisilla keinoilla muun muassa koulutuksella.

– Työturvallisuus lähtee liikkeelle siististä työympäristöstä. Meillä on hyvin paljon mietitty, miten tehtaan materiaalit kulkevat, ja missä ihmiset työskentelevät. Työympäristö pyritään pitämään mahdollisimman siistinä. Siellä on silloin miellyttävä ja turvallinen tehdä töitä. Jos työntekijät eivät voi hyvin, eivät tulokset ole sitä mitä pitäisi. Se näkyy myös asiakkaan päässä. Työhyvinvoinnilla on suora syy–seuraus-suhde, yrityksen toimitusjohtaja Sami Kähärä sanoo.