Yle Kulmilla toi vipinää rintaan – katso video ja kuuntele Merisää -karaoke

Yle Keski-Suomen avoimet ovet houkuttivat keskiviikkona toimitukseen kuutisen sataa kävijää. Maakuntatoimituksen oman väen lisäksi paikalla olivat muun muassa toimitusjohtaja Lauri Kivinen sekä tunnettuja Yle-persoonia.

Lauri Kivinen
Ylen Keski-Suomen ja Suoran linjan tv-studio.
Ylen avoimet ovet houkutteli keskiviikkona paikalle kuutisen sataa kiinnostunutta. Katso tunnelmia videolla.
Sanna Pirkkalainen ja merisääkaraokestudio.
Sanna Pirkkalaisen vetämä merisääkaraoke innosti monia kokeilemaan merisään lukemista. Tässä koosteessa ovat kaikki rohkeat lukijat.

Merisään lukeminen tuntuu sisuskaluissa. Sen huomasi jyväskyläläinen Marita Lehtonen keskiviikkona Yle Keski-Suomen avointen ovien päivässä.

- Pikkuisen oli vipinää rinnassa, mutta kyllä se siinä meni, hymyilee Lehtonen.

Täysin kylmiltään Lehtonen ei Merisää-karaokeen heittäytynyt.

- Olen täällä aiemmin kokeillut uutisten lukemista, mutta siitä on varmaan jo kymmenen vuotta. Tänään ajattelin vielä käydä kertomassa musiikkivastaaville kappaletoiveita, Lehtonen kertoo.

Ihmisten kohtaaminen kannustaa

Päivän tärkeintä antia olivatkin ne toiveet, odotukset ja palautteet, joita yleisö toimitukseen toi.

- Yhtälailla, kun me tässä voimme kertoa mitä Yle tekee, niin voimme myös kuunnella niitä toiveita ja niitä odotuksia, mitä yleisöllä on, muistutti Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

On ihana katsoa ihmisiä silmiin ja vaihtaa kuulumisia.

Anna-Liisa Tilus

- Eihän normaalisti tavallisia ihmisiä näe oikein missään. Täällä aistii sen, että onko tehnyt oikeasti semmoista työtä, joka koskettaa tai jää ihmisille mieleen, vahvistaa Arto Nyberg.

Kun työskentelee pitkät päivät yksin tv-kameroiden edessä, pelkästään ihmisten kohtaaminen riittää tuomaan työhön uutta intoa.

- TV-kuuluttaja tekee työtään studiossa, missä ei ole edes kuvaajaa eli tämä päivä on ollut ihan paras. On ihana katsoa ihmisiä silmiin ja vaihtaa kuulumisia, tapasin jopa entisen luokanvalvojani, kertoo Anna-Liisa Tilus.

Ylellä on väliä

Vaikka palaute oli pääasiassa positiivista, ei yleisö päästänyt yleläisiä helpolla. Yksityiskohtaisia kysymyksiä satoi.

- Onko ohjelma suora, miten haastateltavat valitaan, tietävätkö haastateltavat kysymykset etukäteen. Näitä kysyttiin usein, kertoo Arto Nyberg.

Toistaiseksi olen onnistunut taklaamaan kaikki kysymykset.

Lauri Kivinen

- Toistaiseksi olen onnistunut taklaamaan kaikki kysymykset. Mutta hyvin laidasta laitaan on kyllä kysytty. Teknisiä kysymyksiä ja tietenkin sisällöistä, miksi mitäkin tehdään ja miksi joku ohjelma on lopetettu. Arjessa Yle on mosaiikkia, paljon pieniä asioita, mistä se kokonaisuus muodostuu, toteaa Lauri Kivinen.

Selväksi tuli myös se, että Ylellä on keskisuomalaisille väliä.

- Tuntuu, että Yleisradion merkitys on suurempi täällä maakunnissa kuin tuolla pääkaupunkiseudulla, missä on kaikkea, Anna-Liisa Tilus miettii.