Merita-säätiö myy vanhaa pankkitaidetta

Valtakunnallinen taidesäätiö Merita avaa yhdeksi päiväksi niin sanotun pop up -myymälän, jossa myytävät taideteokset ovat olleet aiemmin esillä Nordea-pankin konttoreiden asiakastiloissa ja työhuoneissa. Myynnissä on esimerkiksi usean lappilaistaiteilijan eli Otto Suutarin, Veli Koljosen, Aarne Hamaran ja Uuno Särkelän teoksia.

Kotimaa

Valtakunnallinen taidesäätiö myy Rovaniemellä taideteoksia, jotka olivat aikoinaan esillä lappilaisissa pankeissa. Taidesäätiö Merita avaa lauantaina 9.11. yhdeksi päiväksi niin sanotun pop up -myymälän, jossa myytävät taideteokset ovat olleet aiemmin esillä Nordea-pankin konttoreiden asiakastiloissa ja työhuoneissa.

Myynnissä on noin 120 teosta. Niiden joukossa on esimerkiksi usean lappilaistaitelijijan eli Otto Suutarin, Veli Koljosen, Aarne Hamaran ja Uuno Särkelän teoksia.

Lappilaista maisemaa ovat kuvanneet myös muun muassa Nils Wikberg, Christina Snellman sekä Tapani Raittila. Myytävänä on myös tekstiiliteoksia, muun muassa kaksi raanua ja yksi ryijy.

Taidesäätiö Merita on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Vuonna 2011 säätiö osti Nordea Pankki Suomi Oyj:ltä kokoelman taideteoksia, joista se myy osan.