Warkauden Lehti muuttuu viisipäiväiseksi – myös Iisalmen Sanomat vähentää väkeä

Keskisuomalainen-konserniin kuuluvat aluelehdet ovat saaneet yt-neuvottelunsa päätökseen. Molemmat lehdet vähentävät työntekijöitä, mutta Varkaudessa lehti leikkaa myös ilmestymiskertoja.

media
Warkauden Lehti ja Iisalmen Sanomat.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Säästökuuri puree aluelehtiin Pohjois-Savossa. Warkauden Lehti muuttuu viisipäiväiseksi. Lehti uutisoi tänään, että muutos tapahtuu ensi vuoden alussa. Jatkossa aluelehti ei kolahda varkautelaisten postilaatikoihin maanantaisin eikä perjantaisin.

Nykyisin kuusi kertaa viikossa ilmestyvästä Warkauden Lehdestä on irtisanottu yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena kaksi työntekijää. Lisäksi lopetetaan kahden toimittajan määräaikainen työsuhde ja useita tehtäviä muuttuu osa-aikaisiksi. Yhteensä vähennys on noin kuusi henkilötyövuotta.

Iisalmen Sanomat puolestaan ilmestyy myös jatkossa seitsemänpäiväisenä. Lehti uutisoi, että päättyneet yt-neuvottelut eivät aiheuttaneet irtisanomisia. Neuvottelujen tuloksena kolme työntekijää lähtee vapaaehtoiseen eläkeputkeen, yksi tekee ensi vuoden nelipäivästä työviikkoa ja yksi siirtyy osa-aikaiseksi.

Päätoimittaja Jarkko Ambrusin sanoo, että toimituksen organisaatio madaltuu. Iisalmen Sanomat toteuttaa myös ulkoasu-uudistuksen parin viikon kuluttua.

Molemmat lehdet kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin. Tällä hetkellä Warkauden Lehdessä on töissä 20 henkeä. Lehti on kuusipäiväinen. Iisalmen Sanomat työllistää nyt 30 ihmistä ja se on seitsenpäiväinen lehti.

Keskisuomalainen-konserni omistaa myös Savon Sanomat.

Lähteet: Warkauden Lehden ja Iisalmen Sanomien paperiversiot