Syyttäjä harkitsee valittamista Nuorisosäätiön vaalirahajutussa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä pohtii, miksi Vihriälän lahjusrikostuomio lieveni, vaikka rikoshyöty oli 35 000 euroa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske sanoo, että syyttäjä harkitsee vakavasti Nuorisosäätiön lahjusjutussa valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta.

Kalske sanoo, että syyttäjän täytyy tutustua tarkemmin hovioikeuden päätökseen. Nyt hovioikeus päätyi lieventämään Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entisen puheenjohtajan Jukka Vihriälän tuomiota törkeästä lahjuksen ottamisesta lievempään lahjuksen ottamiseen.

Vihriälä tuomittiin hovissa menettämään rikoshyötynä 35 000 euroa. Kalske toteaa, että anastusrikoksissa selvästi pienemmillä summilla tuomio tullut törkeästä teosta.

Kalske sanoo, että keskeisimmiltä osiltaan hovioikeuden päätös kuitenkin vastaa syyttäjän ja käräjäoikeuden käsitystä siitä, että kyseessä oli Nuorisosäätiön sääntöjen vastainen puoluetoiminnan tukeminen taulukaupoissa. Lisäksi Vihriälän kohdalla lahjoman vastaanottaminen oli tietoista.

Vihriälä sai hovioikeudessa nyt kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion lahjuksen ottamisesta. Käräjäoikeus langetti tammikuussa Vihriälälle puolentoista vuoden ehdollisen vankeustuomion törkeästä lahjuksen ottamisesta.