1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Konkari-dj: 99 prosenttia nykymusiikista täyttä kuraa

Kansainvälisesti tunnustettu dj, tuottaja ja muusikko Jori Hulkkonen sanoo, että maailmassa on hyvää musiikkia suhteellisesti entistä vähemmän.

Hulkkosen mukaan tilanne on syntynyt, koska musiikin tekemisestä on tullut helppoa.

- Musiikkiteknologia on demokratisoitunut, mikä tarkoittaa sitä, että yhä useampi pääsee kokeilemaan. Lopputulos on, että maailmassa on enemmän ja enemmän musiikkia, Hulkkonen sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

- Ajattelen, että 1980-90-luvuilla 90 prosenttia musiikista oli aika lailla täyttä kuraa, nyt sitä on 99 prosenttia, hän pamautti.

- Mutta yksi prosentti on määrällisesti enemmän kuin 10 prosenttia oli 20 vuotta sitten, koska musiikkia on niin paljon. Se yksi prosentti hyvittää tämän 99 prosenttia.

Hulkkosen mielestä tilanne on musiikin kuuntelijoille kaksijakoinen, koska hyvän musiikin löytäminen on työlästä.

- Toisaalta musiikkia on tarjolla niin hemmetin paljon, että eletään musiikin kuluttajan kulta-aikaa.

Hulkkonen kuvaa musiikin ja musiikkibisneksen muuttuneen valtavasti sitten 1980-luvun, jota hän pitää musiikillisesti erityisen merkittävänä aikana.

- Levy-yhtiöillä oli silloin vielä rahaa, ja sitä tuli lisää, koska cd:t tulivat markkinoille. Samat levyt voitiin myydä uudestaan ilman tuotantokustannuksia.

- Tuotannoista kuulee, että levy-yhtiöillä oli resursseja tehdä levyjä isolla rahalla. Silloin oli käynnissä myös teknologinen vallankumous, kun syntetisaattorit ja rumpukoneet tulivat. Hienoja juttuja tehtiin ensimmäistä kertaa. Ne ovat virstanpylväitä, joihin tänäkin päivänä mennään takaisin.