Kaupunki vastaa Summer Up -yrittäjälle: Lahti ei rahasta sataman elävöittämisestä

Lahden tekninen johtaja Matti Kuronen toppuuttelee Lahden sataman luistinratahankkeesta syntynyttä rahakiistaa. Lahtelainen kaupunginvaltuutettu Martin Mustonen (kok.) on sosiaalisessa mediassa arvostellut kaupungin virkamiehiä suunnitelmille lätkäistystä tuhansien eurojen kuluarviosta.

Kotimaa
Martin Mustonen.
Yle

Lahden matkustajasatamaan, Sibeliustalon parkkipaikalle koko perheen luistelurataa kaavailevan yhtiön puuhamies, kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja Summer Up -festivaalin järjestäjänä tunnettu Martin Mustonen syyttää kaupunkia rahastamisesta.

Mustonen ihmettelee sosiaalisessa mediassa, kuinka joulukuusen pystytys ja luistinradan huoltokustannukset voivat kohota pilviin. Mustosen mukaan kokonaiskustannuksista koituisi talkoohengessä ilmaista huvia kaupunkilaisille tarjoaville yrittäjille yhteistyökumppaneineen kaikkiaan parinkymmenen tuhannen euron lasku.

Toimialajohtaja Matti Kurosen mukaan hanketta kohdellaan samalla tavalla kuin muitakin. Kuronen toivoo, että neuvottelut jatkuvat ja näkee, että kustannuksia voitaisiin ehkä kohtuullistaa esimerkiksi yrittäjien omalla työllä.

- Kaupunki tekee vuosittain viitisensataa yleisten alueiden vuokrauspäätökstä. Ne tehdään kaupunginhallituksen ja lautakunnan yleisen hinnaston mukaan. Vaihteluväli liikkuu 25 eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Ei voi ajatella, että tässä yhdessä tapauksessa tehtäisiin poikkeus.

Olisi hieno juttu, jos tämä saadaan toimimaan.

Matti Kuronen

Kuronen huomauttaa, että tavoite on löytää sopu. On kaupunginkin etu, että talvitapahtuma saadaan onnistumaan.

- Pyritään löytämään ilman muuta ratkaisu, kaupunki ei halua hankaloittaa toimintaa. Kaupungin oman toiminnan pääpaino on kesässä, mutta myös talvella satamassa olisi hyvä olla toimintaa. Olisi hieno juttu, jos tämä saadaan toimimaan.