1. yle.fi
  2. Uutiset

Halloweenina maskeeraajalla on vain helvetti rajana

Syksyn pimeys rikkoo kauniita kasvoja loihtivan maskeeraajan rutiinit. Halloweenin aikaan tuoliin istahtaa asiakas, joka haluaa näyttää mahdollisimman rumalta. Karmivien töiden tekeminen rentouttaa, sanoo maskeeraajaa Sanna Riihimäki.

Kotimaan uutiset
Maskeeraajan loihtima palovamma.
Maskeeraajan loihtima palovamma.Yle

Juhlameikkejä maalailevan maskeeraajan tavoitteena on tehdä asiakkaastaan mahdollisimman kaunis korostamalla kasvojen parhaita puolia. Halloweenin ja muiden teemajuhlien alla asiakkaiden toiveet kääntyvät päälaelleen, kun tavoitteena on mahdollisimman hirveä tai ruma kuontalo.

– Kauhumaskeerauksissa voi heittäytyä ihan överiksi, jolloin vain oma mielikuvitus on rajana. Niiden tekeminen on rentouttavaa ja hyvää vastapainoa normityölleni, kertoo sieviläinen maskeeraaja Sanna Riihimäki.

Vaikka Halloween-maskeerauksissa kirkuu yleensä punainen veri, kehottaa Riihimäki tarttumaan rohkeasti myös muihin väreihin.

Kauhumaskeerauksissa voi heittäytyä ihan överiksi.

Sanna Riihimäki, maskeeraaja

– Pöydälle kannattaa nostaa erivärisiä purkkeja. Kaikkia ei ole pakko käyttää, mutta niistä voi kuitenkin saada inspiraatiota.

Käsi riekaleiksi vessapaperilla

Maskeeraaja loihtii esimerkiksi kauhistusta herättävän kolmannen asteen palovamman helposti ja ilman kipua. Vamman luomiseen tarvitaan sutien ja värien lisäksi lateksia ja vessapaperia. Lopuksi palaneen näköiseen käteen voi tehdä esimerkiksi vaseliinista vesikellon.

– Esimerkiksi riisi, kauranjyvät, lateksi ja vessapaperi tuovat työhön kolmiulotteisuutta. Lateksi muistuttaa nahkaa, kun taas vessapaperi tekee ihosta riekaleisen näköisen, Riihimäki kuvailee.

Työn kruunaa tekoveri, joka elävöittää lopputulosta.

Kiiltävä tekoveri tekee vammasta realistisen näköisen.

Sanna Riihimäki, maskeeraaja

– Tuntuu, että nimenomaan tekoveri aiheuttaa eniten vau-efektiä. Kiiltävä tekoveri tekee vammasta realistisen näköisen.

Maskeeraajan tekemästä palovammasta pääsee Riihimäen mukaan helposti eroon. Lateksi lähtee ihosta vetämällä ja maalit yleensä saippualla – viimeistään asiaan tarkoitetuilla poistoaineilla.

Lue seuraavaksi