Porilainen päiväkoti suljetaan vakavien sisäilmaongelmien takia

Pori sulkee Herralahden päiväkodin terveysviranomaisten suosituksesta. Päiväkotia pidetään vaarallisena lapsille ja henkilökunnalle.

Kuva: Pekka Sipilä / Yle

Herralahden päiväkodin toiminta Porissa loppuu. Lapset siirretään muihin tiloihin 18.11.2013. Päiväkodinjohtaja tiedottaa vanhemmille uusista päivähoitopaikoista viikolla 46 eli kahden viikon päästä.

Herralahden päiväkodin toiminta on päätetty siirtää toisaalle terveysvalvontaviranomaisen suosituksesta. Asiasta on ilmoitettu henkilökunnalle ja lasten vanhemille.

Päiväkodissa tehtiin sisäilmatutkimus kesällä 2012. Tutkimuksen pohjalta rakennusta korjattiin talven 2012–2013 aikana. Keväällä 2013 tiloissa tehtiin seurantamittaukset, joissa todettiin tehtyjen korjausten onnistuneen.

Korjauksista huolimatta oireilu päiväkodissa on jatkunut. Oireilun takia rakennuksessa pitää tehdä isoja rakenteellisia tutkimuksia. Kasvatus- ja opetusvirasto selvittää yhdessä rakennuksen omistajan kanssa tilojen käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Porissa on viime aikoina keskusteltu koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmista. Herralahden päiväkoti oli yksi niistä kohteista, jotka olivat Yle Satakunnan julkaisemassa, salaiseksi merkityssä sisäilmaraportissa.

Pori ilmoitti salaisen raportin tultua julkisuuteen, että kaikissa raportissa mainituissa kohteissa toiminta voi jatkua, koska rakennuksissa ei ole välitöntä vaaraa aiheuttavia ongelmia.