Porkkanalla painat pidempään - nuoria miehiä houkutellaan syömään kasviksia

Tutkimuksessa huomattiin, että varusmiehet eivät syö tarpeeksi kasviksia. Kampanjan tapahtumissa miehet pääsevät smoothie-baariin testaamaan kotitekoisia urheilujuomia sekä myös omia voimiaan. Tavoitteena on antaa miehillä vinkkejä siitä, kuinka kasviksia voisi syödä enemmän.

Kuva: Yle

Porkkanalla painat pidempään -kampanjalla nuoria miehiä kannustetaan syömään enemmän kasviksia. Kampanjan aikana järjestetään 80 tapahtumaa eri puolilla Suomea, joiden aikana pyritään tavoittamaan 8000 nuorta miestä.

Lähtökohtana on varusmiehillä tehty tutkimus kasvisten käytöstä. Suomalaisten kasvisten käyttö on lisääntynyt tasaisesti viime vuosikymmeninä, mutta tutkimukset osoittavat, että erityisesti nuorten miesten kasvisten kulutuksessa on reilusti parantamisen varaa.

- Tutkimuksessa huomattiin, että armeijaan menevistä nuorista miehistä vain viisi prosenttia käytti päivittäin marjoja ja hedelmiä. Kasviksia puolestaan käytti kahdeksan prosenttia, kotitalous- ja yritysneuvoja Sari Paajanen kertoo.

Tutkimuksen mukaan varusmiehet syövät terveellisesti muonituskeskuksessa tarjottavaa ruokaa, mutta heidän nauttimansa välipalat ovat hyvin sokerisia ja he myös juovat runsaasti virvoitusjuomia.

- Onneksi nuoret miehet kokkailevat nykyään paljon itse ja kiinnittävät huomiota terveyteen ja hyvään oloon, Paajanen sanoo.

Kampanjan tapahtumia järjestetään syksyn aikana ympäri maata.