Lahti-mitalin saaja Vesa Luhtanen on myös Päijät-Hämeen suurituloisin

L-Fashion Groupin johtaja Vesa Luhtanen on vaikuttanut merkittävästi Lahden tunnetuksi tekemiseen Suomessa ja ulkomailla, mitalitoimikunta perustelee valintaansa. Luhtanen pitää myös tänään julki tulleissa verotiedoissa kärkipaikkaa päijäthämäläisten ansiotuloissa.

verotus
Vesa Luhtanen sai Lahden mitalin 011113
Markku Lähdetluoma / Yle

Lahden mitali myönnetään tänä vuonna toimitusjohtaja, ekonomi Vesa Luhtaselle. Hän on johtanut L-Fashion Groupia vuodesta 1999 lähtien.

Yritys on perustettu Lahdessa vuonna 1907, ja se on pohjoismaiden johtavia vaatetusalan yrityksiä.

Mitalitoimikunnan mukaan Vesa Luhtasella on ollut merkittävä rooli L-Fashion Groupin kyvyssä hakea uusia toimintatapoja ja muuntautua kilpaillulla toimialalla. Toimikunta huomauttaa, että yritys on osannut hyödyntää tuottoisasti muotoilua vaatetusalan uusissa innovaatioissa. Lisäksi yritys on toimitilaratkaisuissaan vahvistanut Lahden mainetta teollisuuskaupunkina.

Vesa Luhtanen on myös Lahdessa toimivan Suomen Muotoilusäätiön hallituksen puheenjohtaja. Säätiön tehtävä on edistää muotoilun tutkimusta, koulutusta ja kehittämistyötä.

Koko ajan tehdään paljon töitä, ollaan hereillä, mennään nöyrästi eteenpäin ja yritetään tehdä oikeita asioita.

Vesa Luhtanen

Mitalitoimikunta katsoo Luhtasen antaneen mittavan panoksen Lahden kaupungin tunnetuksi tekemiseen sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti.

Lahden pysähtyneisyyden aika on ohi

Lahden mitali myönnetään vuosittain kaupungin vuosipäivän yhteydessä. Lahti täyttää perjantaina 1. marraskuuta 108 vuotta.

Luhtanen itse on tyytyväinen siihen, että Lahtea on ryhdytty kehittämään ja pysähtyneisyyden aika on ohi.

- Missään nimessä mitään ruusuilla tanssimista meidän alan homma ei ole. Joka puolivuosi testataan olemmeko kilpailukykyisiä ja osanneet tehdä oikeita asioita.

- Koko ajan tehdään paljon töitä, ollaan hereillä ja mennään nöyrästi eteenpäin, Luhtanen toteaa.