Vanhat suklaaklassikot tehdään osin ylijäämäsuklaasta

Lähes sata vuotta vanha Fazerin suklaapatukka Da Capo ja myös Suomen suosituin suklaapatukka Pätkis syntyvät ainakin osittain muiden tuotteiden sivutuotteena.

Kotimaa
Suklaakonvehteja rasiassa.
Eila Haikarainen / Yle

Huhun mukaan Fazerin kaksi tunnettua suklaapatukkaa syntyisivät muiden tuotteiden ylijäämäsuklaasta. Näin kerrotaan lähes satavuotiaasta Da Caposta ja suositusta Pätkiksestä. Totta toinen puoli tai ainakin osa.

- Esimerkiksi Da Capon idea on syntynyt kierrätysaatteesta. Liköörikonvehtien tuotannon alkuvaiheessa syntyy tuotteita, jotka eivät ole rakenteeltaan ihan oikeanlaisia. Niitä hyödynnetään jonkin verran Da Capo -täytteessä. Ei aina, mutta jonkin verran, sanoo Fazerin makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Kylliäinen.

Myös Pätkiksen taustalla on samaa kierrätysaatetta.

- Minttukonvehdeista lisätään senkin täytteeseen tarvittaessa jonkin verran uusiokäyttötavaraa

Muutoin Fazerin makeisten reseptit ovat tiukkoja liikesalaisuuksia.

- Kerromme resepteistä vain sen verran kuin lainsäädäntö vaatii eli kaikki raaka-aineet ja ravintosisällön. Määrät ja valmistustavat pidämme visusti omana tietonamme.