1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Veturimiesten mielenilmaus: Tiedot junaliikenteen tilanteesta löydät täältä

Veturimiesten työnseisaus haittaa junaliikennettä perjantaina.

Kotimaan uutiset
VR:n juna Helsingin rautatieasemalla.
Patricia Gabriel-Robez / Lehtikuva

Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat järjestävät perjantaina työnseisauksen, mikä seisauttaa pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteen. VR:n nettisivuilla kerrotaan tarkemmin (siirryt toiseen palveluun) junaliikenteen tilanteesta.

VR:n mukaan työnseisauksesta koituu merkittävää haittaa myös kaukoliikenteelle. Aamulla kaukojunat ajetaan Helsingin suuntaan, joten jos junissa on tilaa, niissä voi matkustaa Helsinkiin kaukojuna-asemilta Tikkurilasta, Kirkkonummelta ja Espoosta. Lähiliikennelipuilla ja HSL:n lipuilla saa poikkeuksellisesti matkustaa kaukoliikenteen junassa.

Työnseisaus alkaa puoliltaöin ja kestää perjantai-iltapäivään klo 17 asti. VR:n mukaan vaikutukset jatkuvat iltaan asti.

Pääkaupunkiseudun bussiliikennettä osaltaan hoitava Helsingin seudun liikenne HSL järjestää perjantaiksi ylimääräisiä bussivuoroja. Lisävuoroja ajetaan aamulla noin klo 6–10 ja iltapäivällä noin klo 14–18. HSL huomauttaa, ettei lisävuoroilla kuitenkaan pystytä korvaamaan kuin osa tarpeesta.

HSL tiedottaa tilanteesta tarkemmin nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Mahdollista bussireittiä työpaikalle voi etsiä reittioppaasta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi