Pokerinpelaajat katosivat tulokärjestä - kortit läiskitään netissä verovapaasti

Pokeriammattilainen Aki Pyysing sanoo, että verotiedoissa korkealla olleet pelaajat pärjäävät varsin hyvin.

verotus
Kuva nettipokerisivustolta.
Yle

Pokerinpelaajien verotettavat ansiotulot Suomessa näyttävät viime vuonna olleen varsin maltillisia. Pokeriammattilaisena toimiva Aki Pyysing arvioi taustalla vaikuttavan se, että tulot eivät näy verotuksessa.

- Tällä hetkellä pokeritoiminta tapahtuu pääasiassa saiteilla, joista voitetut rahat ovat verovapaita, joten ne eivät verotiedoissa näy lainkaan. Tällä hetkellä ei ole isompaa nettipokerisaittia, jolla ei olisi EU-lisenssiä.

Pyysingin mukaan pokerinpelaajat, jotka ovat verotiedoissa olleet korkealla, "vaikuttavat edelleen Suomessa ja pärjäävät oikein näppärästi".

Hän arvioi, että Suomessa pokerin suosio on laskenut, mutta maailmanlaajuisesti se on hyvin suosittua.

Vielä vuotta aiemmin verokärjessä

Vuoden 2012 verotietojen mukaan esimerkiksi pokerinpelaaja Jens Kyllösellä ei ollut lainkaan verotettavia ansiotuloja. Vuonna 2011 hän oli vielä eniten ansiotuloistaan veroja Suomeen maksanut pokerinpelaaja 1,7 miljoonan euron tienesteillään.

Verotettavia ansiotuloja ei ollut Suomessa viime vuonna myöskään esimerkiksi Ilari Sahamiehellä eikä Kimmo Kurkolla. Pääomatuloja Sahamiehellä oli lähes 28 000 ja Kurkolla lähes 11 000. Juha Helpin ansiotulot olivat puolestaan 47 000 euroa ja pääomatulot 80 000.