Tulokärki oli viime vuonna naisvaltainen

Kolme neljästä eniten tienanneesta oli viime vuonna naisia. Naiset loistivat pääomatuloillaan, mutta ansiotulolistalla ei juuri naisia näkynyt.

verotus

Viime vuonna Suomen tulokärki oli naisvaltainen. Kun yhteen lasketaan ansio- ja pääomatulot, kolme neljästä eniten tienanneesta oli naisia. Näiden naisten hyvää sijoitusta selittävät suuret pääomatulot.

Suomen tulokuningatar oli viime vuonna lääkäriasemaketju Dextran enemmistöosuutensa myynyt, Dextran toimitusjohtaja Leena Niemistö. Hänen tulonsa olivat 24 miljoonaa euroa. Kolmanneksi eniten tienasi Aatos Erkon *leski *Jane Erkko, joka on tuttu näky eniten pääomia saaneiden listalla. Hänen kokonaistulonsa oli 12 miljoonaa euroa.

Neljänneksi eniten pääomatuloja sai Hartwall-suvun jäsen Gunilla Tallqvist-Cederberg. Hänen pääomatulonsa olivat lähes 12 miljoonaa euroa.

Sen sijaan eniten ansiotuloja saaneiden lista on hyvin miehinen. Sadan eniten ansiotuloja saaneen joukossa on vain kahdeksan naista. Korkeimmalle listalla yltänyt nainen on vasta sijalla 15 ja seuraava sijalla 33.