1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän Liikenne valittaa Jyväskylän paikallisliikenteen kilpailutuksesta - aloittaa yt:t

Jyväskylän Liikenne ajoi aikaisemmin kaiken kaupungin paikallisliikenteen. Kilpailutuksessa se menetti lähes kaiken Onnibus Oy:lle. Jyväskylän Liikenne aloittaa maanantaina yt-neuvottelut.

OnniBus.com
Jyväskylän Liikenne huolehtii Jyväskylässä kaupunkiliikenteestä.
YLE Keski-Suomi

Jyväskylän Liikenne valittaa sekä vaatii oikaisua paikallisliikenteen kilpailutuspäätökseen. Yhtiö on tekemässä hankintaoikaisun Jyväskylän kaupungille sekä valituksen markkinaoikeuteen kaupungin päätöksestä siirtää paikallisliikenne Onnibus Oy:lle.

– Valitukset jätetään maanantaina, ja oletamme, että asia käsitellään uudelleen, sanoo Jyväskylän Liikenteen toimitusjohtaja Jaakko Raunio

Jyväskylän Liikenteen taustakonsernin mukaan Onnibussilla ei ole taloudellisia resursseja käynnistää ja hoitaa Jyväskylän paikallisliikenettä.

– Käsityksemme mukaan varattomalla Onnibus Oy:llä ei ole tarjouspyynnössä edellytettyjä taloudellisia resursseja käynnistää ja hoitaa Jyväskylän kaupunkiliikennettä, toteaa Koiviston Auto -konsernin konsernijohtaja Antti Norrlin.

Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoi Yle Keski-Suomelle aiemmin, että rahoitus on kunnossa.

– Olemme esitelleet rahoituskanavamme kaupungille, ja ne ovat vähintäänkin vakuuttavia. En voi niitä julkisuudessa esitellä, mutta kaupunki on ne tarkastanut, hän sanoi viikko sitten.

Yhtiö syyttää Onnibussia myös väärien tietojen antamisesta kilpailutuksessa. Sen mukaan Onnibusin kilpailutuksessa kertomien kaltaisia käytettyjä lina-autoja ei ole saatavilla.

Jyväskylän paikallisliikenne siirtyy kilpailutuksen myötä käytännössä kokonaan Onnibussin hoidettavaksi ensi kesänä.

– Onnibusilla ei ole minkäänlaista kokemusta paikallisliikenteestä, ei autoja, ei rahastusjärjestelmää eikä muuta kalustoa, Jyväskylän Liikenteen Raunio kritisoi.

Jyväskylän Liikenne aloittaa maanantaina yt-neuvottelut. Neuvottelut johtuvat juuri hävitystä Jyväskylän paikallisliikenteen kilpailutuksesta.

15:23 lisätty haastateltavia ja tieto Jyväskylän Liikenteen yt-neuvotteluista.

Lue seuraavaksi