1. yle.fi
  2. Uutiset

Putous-tähdet takovat telkkarissa ja valkokankaalla

Television Putous-viihdeohjelmasta kansan suosikeiksi nousseet nuoret näyttelijät ovat monessa mukana. Kova työtahti näkyi viime vuonna myös näyttelijöiden palkkapussissa. Tv-ohjelma ei toki ollut heille ainoa tulonlähde.

kulttuuri

Televisiosta tutuilla Putous-näyttelijöillä meni viime vuosi hyvin myös rahallisesti. Ohjelmassa suosittuna Leena Hefnerinä esiintynyt ja tämän vuoden katsotuimman kotimaisen elokuvan, 21 tapaa pilata avioliitto, pääroolin näytellyt tamperelainen Armi Toivanen, tienasi viime vuonna yli 125 000 euroa.

Vain vähän tamperelaisnäyttelijättären taakse ansiotuloissa jäi kollega Krista Kosonen. Eniten viime vuonna tienanneeseen suomalaisohjaajaan Antti J. Jokiseen (pääomatulot yli 422 000) yhdistetty Kosonen tienasi monista rooleistaan itsekin mukavasti, yli 121 000 euroa. Kosonen on television ohella nähty useissa kotimaisissa elokuvissa. Päärooli Kososella on tänä vuonna ensi-iltansa saaneessa Matti Ijäksen elokuvassa Kaikella rakkaudella. Kosonen on tehnyt isohkot roolit myös hyvin katsojia saaneissa elokuvissa Juoppohullun päiväkirja ja Puhdistus.

Lähes samoille tienesteille ylsi myös näyttelijä Iina Kuustonen, noin 120 000 euron ansiotuloilla. Kuustonen on esiintynyt lähiaikoina lisäksi tv-sarjoissa Roba, Kimmo ja Helsingin herra.

Naisten taakse tuloissa jäi viime vuonna Putous-näyttelijä Aku Hirviniemi, lähes 98 000 euron ansio- ja yli 11 000 euron pääomatuloilla, kollega "Munamies" Riku Niemisen ansiotulojen jäädessä reiluun 58 000 euroon. Sekä Hirviniemi että Nieminen näyttelevät myös tämän vuoden hittielokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Hirviniemi on lisäksi tehnyt roolit elokuvissa Härmä _ja _Varasto.

Lue seuraavaksi