Hyppää sisältöön

Norjan TV vie "slow-TV:n" uudelle tasolle - 12 tuntia villapaitojen kutomista

Norjalaisista villapaidoista saa ilmeisesti puoli vuorokautta kestävän televisio-ohjelman. Norjalaiset televisiokatsojat ovat ihastuneet yleisradioyhtiönsä erikoisohjelmiin.

Lammas, jonka villasta kudotaan villapaita NRK:n ohjelmassa. Kuva: NRK

Norjan yleisradioyhtiö NRK on tunnettu omalaatuisista ja pitkistä televisio-ohjelmista. Tänään perjantai-iltana NRK:n 2-kanava esittää puoli vuorokautta kestävän shown kutomisesta.

Ohjelmassa on aluksi tarkoitus sukeltaa syvälle kutomisen maailmaan. Keskiyön jälkeen tapahtumien tahti ohjelmassa hidastuu, jos vielä mahdollista, tekijät kertovat.

- Voimme nähdä, miten villapaidan hiha kasvaa pidemmäksi ja pidemmäksi. Se on kiehtovaa, mutta aika outoa televisio-ohjelmaa, sanoo NRK:n tuottaja Rune Möklebusk.

Ohjelman ensimmäisessä osassa ohjelmaan tulevat vieraat antavat kudontavinkkejä. Ohjelman aikana saa neuvoja mm. siitä, miten moottoripyörälle kudotaan suojapeite.

Kun vuorokausi on vaihtunut, toimittajaryhmä yrittää rikkoa villapaidanvalmistuksen nopeusennätyksen. Lähtötilanne on lammas, jolta keritään villaa. Ajanotto päättyy, kun valmis villapaita on saatu koehenkilön ylle.

Edellinen ennätys on Australiassa elävän naishenkilön nimissä. Hän suoriutui urakasta neljässä tunnissa ja 51 minuutissa.

- Lammas valmistautuu haasteeseen parhaillaan lepäilemällä ja ruokailemalla eräässä saaressa Bergenin lähellä, NRK:sta kerrotaan.

NRK:n aiempia ohjelmaerikoisuuksia ovat olleet mm. helmikuussa esitetty 12-tuntinen polttopuushow sekä 134 tuntia kestänyt ohjelma risteilylaivalta, joka seilasi pitkin Norjan rannikkoa. Kyseessä oli maailman pitkäkestoisin yhtäjaksoinen televisio-ohjelma. NRK:n erikoisohjelmat ovat olleet katsojien parissa erittäin suosittuja.