Nenäpäiväviikko näkyy ja kuuluu Kymenlaaksossa

Nenäpäivä-kiertue alkaa tiistaina marraskuun 5. päivänä Haminasta, jatkuu torstaina Kotkaan ja huipentuu Nenäpäivänä 8. marraskuuta Kouvolan Manskilla. Kiertueella on mukana alueellisia taitureita ja tarjolla on makkaraa tai soppaa. Lipaskerääjät ovat luonnollisesti mukana koko kiertueen ajan.

Nenäpäivä
tuomo saarinen nenäpäivänenä päässä
Maija Tuunila / Yle

Nenäpäivää vietetään perjantaina marraskuun 8. päivänä. Nenäpäivän tuotolla tehdään jälleen tärkeää työtä kehitysmaiden lasten koulutuksen ja terveydenhuollon sekä elinolojen parantamiseksi.

Viime vuonna Nenäpäivä keräsi reilut 2 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla.

Nenäpäivä-kampanjassa on mukana yhdeksän kotimaista järjestöä: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.

Kymenlaaksossa vietetään viikko kierrellen

Kymenlaakson Nenäpäivä-kiertue alkaa tiistaina Haminan torilta. Tapahtuma kestää kello 14-16. Tapahtumassa kuullaan alueellisia esityksiä, yleisö voi osallistua lipaskeräykseen ja tarjolla on makkaraa. Makkaran tarjoaa maksutta Haminan Ammatillinen paikallisjärjestö ry. (SAK).

Torstaina Nenäpäivä-kiertue pysähtyy Kotkaan. Tapahtuma alkaa Kauppatorilla kello 10. Myös Kotkan tapahtumassa tapaat lipaskerääjiä, kuulet alueellisia taiteilijoita sekä tarjolla on AKT:n aluetoimiston tarjoamaa kinkkujuureskeittoa.

Nenäpäivä-kiertue huipentuu perjantaina, Nenäpäivänä, Kouvolan Manskilla. Tapahtuma alkaa kello 12. Manskilla voi kuulla ja nähdä monikulttuurisia esityksiä. Kinkkujuureskeittoa yleisölle tarjoaa Kouvolan Ammatillinen paikallisjärjestö. Apusi voit antaa myös Manskilla keräyslippaisiin.

Muita Nenäpäivätapahtumia Kymenlaaksossa:

*Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n järjestöauto liikkuu 4.-8.11. Haminan, Kotkan ja Kouvolan alueella liittyen nenäpäiväkeräykseen.

-maanantaina 4.11. Kotkassa Mussalo/ Merituuli 9-11 ja Mussalo/ Cafe Lounatuuli 11–15

-tiistaina 5.11. Taavetti/ Teboil 9-12 ja Hamina/ Tori 13–16

-keskiviikkona 6.11. ABC/ Kuninkaantie ja 9-12 ja ABC/ Koria 13–16

-torstaina 7.11. Kotkan Kauppatori 9-15

-perjantaina 8.11. Kouvolan Manski alkaen klo 12

*Pohjois-Kymenlaakson musiikkiopisto järjestää keskiviikkona 6.11. Nenäpäiväkonsertin kello 18 Kouvola-talon Simelius-salissa. Konsertin lisäksi musiikkiopiston oppilaat ovat keränneet rahaa Nenäpäivälle harjoittelemalla sponsoreiden tuella. Sponsorit maksavat soiton harjoittelusta yhdessä sovitun summan, joka tilitetään suoraan Nenäpäiväkeräykseen.

*Taito Kymenlaakso järjestää Nenäpäivänä 8.11. nenän huovutusta kauppakeskus Valtarissa kello 10-16. Osallistumismaksu 8 euroa, josta 4 euroa menee nenäpäiväkeräykseen. Paikalla on myös lipaskeräys.

*Kouvolan Tehy järjestää lipaskeräyksen Nenäpäivänä Kouvolan rautatieasemalla.