1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Maalaistyttö Alma on kovilla Miss Model of the World -kisoissa

Forssalainen Alma Heikkilä lentää sunnutaina Kiinaan edustamaan Suomea Miss Model of the World 2013 -kilpailuun. Heikkilä kertoo olevansa puhdashenkinen maalaistyttö, joka haluaa ottaa muut huomioon. Mallimaailmassa ei näin aina ole, sen on nuori nainen saanut jo kokea.

viihde
Alma Heikkilä kävelee Forssan kaduilla
Forssan rauhalliset kadut vaihtuvat viikonvaihteessa täysiin ja meluisiin kiinalaiskatuihin, kun Alma Heikkilä osallistuu Miss Model of the world-kilpailuun.Eeva Hannula / Yle

Forssan Koijärven tutut hiljaiset maalaismaisemat muuttuvat Alman Heikkilän silmissä vilkkaisiin kiinalaiskatuihin. Heikkilä lentää sunnuntaina Kiinaan, Shenzhen kaupunkiin. Miss Model of the World-kilpailu käydään yhdeksännen kerran.

Kisat alkavat virallisesti 5. päivä marraskuuta ja finaali käydään 20. päivä. Malleja osallistuu 60 eri maasta. Suomesta lähtee koviin karkeloihin puhdas vaalea maalaistyttö.

– Tykkään luonnosta ja tykkään asua maalla, katsella maalaismaisemaa. Olen tyytyväinen että olen saanut pienestä pitäen saanut asua maalla, Koijärvellä, Heikkilä hehkuttaa.

En pidä itseäni erityisen kauniina. En ole koskaan sanonut itseäni kauniiksi

Alma Heikkilä

21-vuotias forssalainen Alma Heikkilä on kiinalaisten järjestäjien toiveiden täyttymys. He toivoivat juuri Alman tapaista nuorta vaaleaverikköä edustamaan pientä Pohjolan valtiota.

Kiinassa Suomi-neito joutuukin melkoiseen pyöritykseen, sillä kolme kisaviikkoa ovat täynnä kuvauksia ja muotinäytöksiä. Kokematon Heikkilä onkin saanut opetella kiireesti catwalk-kävelyn aakkosia: hymy, toinen toisensa eteen askeltavat jalat, nopeat poseerausasennot ja vartalon oikeat asennot.

Aina ystävällinen Alma

– Mulla on tosi vähän kokemusta mallintöistä. Jännitän esiintymistä, osaanko kävellä oikein, Alma tunnustaa. Akilleenkantapää on heikko kielitaito.

Forssalaisneito on kuitenkin saanut hetkessä faneja, kun hänen kuvansa viime viikolle levisivät netissä ja tieto Kiinan reissusta tuli.

– En pidä itseäni erityisen kauniina. En ole koskaan sanonut itseäni kauniiksi. Minulla on huono itseluottamus, sanoo tuore mallikasvo hiljaisena.

Mallimaailman kovuus on jo antanut Almallekin ensimmäisiä merkkejä. Itsekkäimmät rynnivät helposti hänen ohitseen valitsemaan esiintymisvaatteistaan parhaat. Alma on liian kohtelias puolustaaksen omia etujaan.

– Valttikorttini on ystävällinen luonne. Otan toiset huomioon. Mallialalla on monenlaisia ihmisiä, sen olen huomannut.

Forssassa katseet jo kääntyvät kun Alma Heikkilä kiitää ohitse.

– Se on kivaa, että ihmiset katsovat ja pitävät minua kauniina, vaatimaton malli myöntää.

Lue seuraavaksi