1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Aviomies: Pussy Riotin vangittu jäsen eristetty ulkomaailmasta

Nadezda Tolokonnikova on siirretty Mordvassa sijaitsevasta vankisiirtolasta toiseen vankilaan, mutta edes hänen omaisilleen ei ole kerrottu, mikä vankila on kyseessä.

Ulkomaat
Syytettyinä olevat naiset kaltereiden takana oikeussalissa.
Pussy Riot -jäsenet Jekaterina Samutsevits (vas.), Nadezda Tolokonnikova (kesk.) ja Maria Aljokina (oik.) oikeussalissa 20. heinäkuuta 2013. Juri Kochetkov / EPA

Punkyhtye Pussy Riotin vangittuun jäseneen Nadezda Tolokonnikovaan ei ole saatu yhteyttä kymmeneen päivään, kertoo Tolokonnikovan puoliso Pjotr Verzilov. Asiasta uutisoi BBC.

Viimeisin tieto Tolokonnikovasta on lokakuun 21. päivältä, jolloin hän oli vankisiirtolassa Mordvassa. Tolokonnikova oli protestoinut ankaria vankilaoloja ja hänet oli määrätty siirrettäväksi toiseen vankilaan.

Venäjän viranomaiset eivät ole kertoneet edes Tolokonnikovan omaisille, minne hänet siirretään. Samassa junassa matkustanut henkilö näki Tolokonnikovan 24. lokakuuta, kun juna saapui Ural-vuorilla sijaitsevaan Tsheljabinskiin. Tämän jälkeen kohuartistista ei ole saatu mitään tietoa.

Pjotr Verzilovin mukaan Tolokonnikova oli junamatkan alkaessa heikko kaksi viikkoa jakuneen syömälakkonsa takia. Vankilaviranomaisten kerrotaan myös yrittäneen rangaista häntä julkisten protestiensa vuoksi.

Verzilov uskoo, että Venäjän viranomaiset haluavat katkaista kokonaan hänen yhteytensä ulkomaailmaan.

Tolokonnikova sai kahden vuoden vankilatuomion, kun Pussy Riot -yhtye esitti viime vuoden helmikuussa presidentti Vladimir Putinia kritisoivan punkesityksen moskovalaisessa kirkossa.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi