Neuvottelut Norwegianin lakkouhasta jatkuvat pikkutunneille

Neuvotteluille asetettu määräaika umpeutui yhdeltä yöllä Suomen aikaa, mutta neuvotteluja on tiettävästi jatkettu sen jälkeenkin. Lentoyhtiö Norwegianin lakko lamauttaisi yhtiön toiminnot Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Suomen kentiltä lennot jatkuisivat.

Ulkomaat
Norwegian lentoyhtiö lentokone
norwegian.com

Lentoyhtiö Norwegianin lakkouhkaa koskevat neuvottelut ovat jatkuneet aiemmin ilmoitetun määräajan jälkeenkin, kertoo norjalainen talousuutissivusto E24.

Osapuolten välisten neuvottelujen takarajaksi oli alun perin ilmoitettu keskiyö eli Suomen ajassa kello yksi. Nyt neuvottelut kuitenkin jatkuvat. Valtakunnansovittelija Nils Dalseide ei osannut puoli tuntia ennen määräajan umpeutumista arvioida, onko neuvotteluissa palkoista ja työehdoista edetty.

- Siihen ei ole helppo vastata. Neuvottelut aaltoilevat edestakaisin. Usein neuvotteluissa otetaan yksi askel eteenpäin ja sitten kaksi taakse, Dalseide sanoo E24:n haastattelussa.

Jos lakko alkaa, lamauttaisi se Norwegianin toiminnot Oslon Gardermoenin, Stavangerin, Bergenin ja Trondheimin lentokentiltä, samoin kuin Tukholman Arlandan ja Kööpenhaminan Kastrupin kentältä.

Norwegianin suomalaiset lentäjät eivät kuitenkaan osallistu lakkoon.

Lähteet: Yle Uutiset