1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Näin teet maailman parasta pororuokaa - katso ohje

Poron sisäfile, käristys, vasanmaksa ja kylmäsavuporo rankataan yleensä parhaimmiksi pororuuiksi. Porokiusauksessa yhdistyvät käristyksen ja kylmäsavuporon hienostuneet maut. Kotimaiset juurekset korostavat upeaa riistanmakua. Valtakunnallista pororuokaviikkoa vietetään 4.-10.11.

ilmiöt
Valmis porokiusaus salaatin kera.
Porokiusauksen maku räjäyttää tajunnan.Juha Mäntykenttä / Yle

Porokiusaus

6 isoa perunaa

1-2 porkkanaa

pala lanttua

pala palsternakkaa

pieni pala selleriä

1 sipuli

250 g poronkäristyslihaa

öljyä

1 dl kylmäsavupororouhetta

2-3 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

Ruskista hienonnettu sipuli ja käristysliha, anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun käsittelet juurekset ja perunat.

Kuori perunat ja juurekset. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunoista voidellun vuuan pohjalle. Lisää päälle käristysliha ja savupororouhe.

Laita päälle juurekset ja loput perunat.

Sekoita suola ja pipuri kerman joukkoon, ja kaada vuuan päälle.

Paista 225 asteessa noin tunti.

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi