Porokiusaus
6 isoa perunaa
1-2 porkkanaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
pieni pala selleriä
1 sipuli
250 g poronkäristyslihaa
öljyä
1 dl kylmäsavupororouhetta
2-3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Ruskista hienonnettu sipuli ja käristysliha, anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun käsittelet juurekset ja perunat.
Kuori perunat ja juurekset. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
Laita puolet perunoista voidellun vuuan pohjalle. Lisää päälle käristysliha ja savupororouhe.
Laita päälle juurekset ja loput perunat.
Sekoita suola ja pipuri kerman joukkoon, ja kaada vuuan päälle.
Paista 225 asteessa noin tunti.
Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry