Fennovoiman lupa-asiakirjoja julkaistaan netissä

Fennovoiman ydinvoimalan valmisteluun liittyviä lupahakemusasiakirjoja tullaan julkaisemaan poikkeuksellisesti internetissä. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto käsittelee parhaillaan voimalaan liittyviä vesilupia.

Kotimaa
Fennovoiman ja Rosatomin tunnukset.
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto julkaisee vesilain mukaiset asiakirjat aluehallintoviraston internet -sivuilla todennäköisesti marraskuussa.

AVIn ympäristölupavastuualueen johtaja Sami Koivula perustelee julkaisua oletettavalla poikkeuksellisen laajalla mielenkiinnolla.

- Meillä on vireillä vesilain mukaisia hakemuksia Pyhäjoen Fennovoiman ydinvoimalaitosta koskien. On ajateltu, että niihin kohdistuu erityistä kiinnostusta ja sen takia ne pyritään laittamaan nähtäville internettiin, vaikka asiakirjojen julkaisujärjestelmä ei ole vielä käyttökunnossa. Pyritään sitä kautta ihmisille tarjoamaan palvelua tässä hankkeessa, sanoo Koivula.

Aluehallintovirastoissa on aiemmin julkaistu hakemusvaiheen asiakirjoja Talvivaaran kaivoksesta ja Tampereen rantatunnelista. Julkaisut ovat helpottaneet Koivulan mukaan kyselypainetta aluehallintovirastoissa merkittävästi. Julkaisujärjestelmä on vasta koekäyttövaiheessa.

Virastot pyrkivät julkaisemaan myös pienempien hankkeiden asiakirjoja vuodenvaihteesta alkaen, kun järjestelmää saadaan automatisoitua.