Jyväskyläläinen yhdeksäs Ranskan Formula F4 mestaruussarjassa

Simo Muhonen ei ollut tyytyväinen mestaruussarjan sijoitukseensa. Päätöskilpailussa 17-vuotias jyväskyläläinen ajoi viidennelle sijalle.

urheilutapahtumat
Jyväskyläläinen Simo Muhonen sijoittui ensimäisessä kansainvälisessä sarjakilpailussa yhdeksänneksi.
Jyväskyläläinen Simo Muhonen sijoittui ensimäisessä kansainvälisessä sarjakilpailussa yhdeksänneksi.

– Ranskan Formula F4 mestaruussarjan yhdeksäs sija ei ollut sitä mitä toivoin. Vaikka hyvän alkukauden jälkeen tuli notkahdus, jonka nyt viimeisessä kilpailussa pystyin jälleen suoristamaan, niin siitä huolimatta pikkaisen hapan maku jäi sarjasta suuhun. Arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta tuli reppukaupalla ja sitä hyödynnän seuraavaksi tutustuessani Ranskan Porsche Carrera Cupin maailmaan, Muhonen raportoi omilla verkkosivuillaan.

Puoli vuotta kestänyt Ranskan Formula F4 mestaruussarja oli Muhosen autourheilu-uran ensimmäinen kansainvälinen kilpailukausi. Seitsemässä kilpailuviikonlopussa ja 21 osakilpailussa vuoden 2011 Kartingin KF3-luokan SM-pronssimitalisti keräsi kolme palkintokorokesijaa ja 115,5 sarjapistettä sekä yhdeksän muuta pistesijaa. Sarjan kaksoisvoitto meni Ranskaan Anthoine Hubertille ja Jules Gounonille.

Viimeisen osakilpailuviikonlopun avauslähdössä Muhonen ohitti kanssakilpailijoitaan ja saapui maalilipulle sijalla 10. Toisessa lähdössä nuorukainen onnistui välttämään kolarisuman ja nousi viidenneksi.

– Aikaisemmista osakilpailuista poiketen sain ajaa ehjät aika-ajot ja kilpailut: Vältin kolarit eikä kukaan myöskään osunut minuun. Oli hienoa päästä täysin ajamaan omaa ajoa ja näyttää osaamistaan kilpailussa, jossa oikeasti ajettiin sekunnin tuhannesosista, Muhonen kertoo.