Murtovaras vei teatterilta rahaa ja naisten esiintymisasuja

Rovaniemen teatterin lippukassaan murtauduttiin viime viikolla. Varas sai saaliiksi noin 5 000 euroa. Teatterinjohtaja Juha Vuorisen mukaan kassassa oli rikoshetkellä harvinaisen paljon käteistä rahaa.

kulttuuri
Varastettu rooliasu
Rovaniemen teatterista varastettiin keskellä oleva puku.Petri Uutela / Rovaniemen teatteri

Varkaus sattui viime tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana. Rahojen katoaminen huomattiin työpäivän alettua keskiviikkona. Vuorisen mukaan tuolloin näytti, että varas oli käynyt vain lippumyymälässä.

Varas vei kuitenkin lisäksi Jente-näyttämön takaa joitakin Kulma-musiikkinäytelmän naisroolien esiintymisasuja. Muun muassa yhden naisnäyttelijän laulunumerossa käyttämä hutsahtava, niukka valkoinen asu vietiin. Vaatevarkaus huomattiin vasta, kun esitys oli alkamassa torstai-iltana.

- Siinä piti äkkiä soveltaa jotakin, Vuorinen kertoo.

Kukaan ei huomannut

Varkaus sattui ajankohtaan, jolloin paikalla ei ollut teatterin henkilökuntaa, mutta rakennuksessa oli päiväkoti- ja musiikkiopistotoimintaa. Muut käyttäjät eivät Vuorisen mukaan huomanneet varkaan liikkeitä.

- Siitäkään huolimatta, että murtautumisesta on täytynyt tulla ääntä, Vuorinen sanoo.

Rikoksen selvittämisessä auttavat Vuorisen mukaan valvontakameran tallenteet. Teatteri on tehnyt rikosilmoituksen. Myös vakuutusyhtiöön on tehty ilmoitus, mutta sen korvauksista ei ole vielä tietoa.

Viety 5 000 euroa vastaa useiden satojen teatterilippujen myyntituloja, Vuorinen kertoo.

Teatterin varkaudesta kertoi ensin Lapin Kansa.