1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Haminalaiset ilahtuivat Google-investoinnista

Google ilmoitti maanantaina investoivansa 450 miljoonaa Haminan palvelinkeskukseen. Haminalaiset ovat tuoreeltaan tyytyväisiä päätökseen ja toivovat Googlelta runsaasti lisää työpaikkoja.

Kuva: Yle Antti Kolppo

Haminassa kuultiin maanantaina hyviä uutisia. Google ilmoitti investoivansa Haminan palvelinkeskukseen 450 miljoonaa euroa. Laajennus lisää työpaikkojen määrää merkittävästi.

Yle Kymenlaakso kävi heti tuoreeltaan Haminan torilla kysymässä, mitä mieltä haminalaiset ovat päivän Google-uutisesta. Kaupunkilaiset ovat olleet pitkään huolissaan keskustan hiljenemisestä, sillä ohitustie vie matkailijat etäälle. Aiemmin myös lomautukset ja sataman hiljeneminen ovat synkistäneet mieliä. Nyt haminalaiset sanovat, että Google-investoinnin myötä näkyvissä on valoa.

Torilta tavoitettu Haminan kaupunginhallituksen jäsen Eeva Rautamaa (kok.) on tyytyväinen Googlen investointiin.

- Me päättäjätkään emme aina tiedä, mitä Google suunnittelee. Mutta me luotamme siihen, että sieltä aina jotain hyvää tulee. Haminassa on totuttu siihen, että noin suurella firmalla ei ole varaa tehdä mitään sellaista, mikä ei olisi eduksi koko seutukunnalle, Rautamaa sanoo.

Me luotamme siihen, että sieltä aina jotain hyvää tulee.

Eeva Rautamaa

Rautamaa on myös Kymenlaakson maakuntahallituksen jäsen. Hän uskoo, että Googlen investointi Haminassa hyödyttää koko maakuntaa.

- Työpaikkojen lisäksi investointi lisää matkailuvirtoja. Googlella on sellainen imago, että se tekee myös yhteiskunnallisesti hyvää. Nyt odotamme, mitä hyvää tulee, Rautamaa toteaa.

Haminan torilla kahvikupposen ääressä istuvat kaupunkilaiset ovat yhtä mieltä Rautamaan kanssa. Erityisesti työpaikkoja odotetaan.

- Erittäin hyvä uutinen sieltä tuli. Työpaikkojen lisääntyminen on aina positiivinen asia, sillä Haminassa on jatkuvasti saneerauksia ja työttömyyttä, haminalaiset summaavat päivän tunnelmat.