Suupohjan kuntayhtymä hakee säästöjä yksityissairaalan avulla

Kauhajoki, Teuva, Isojoki ja Karijoki tarjoavat kuntalaisille mahdollisuutta valita päiväkirurgisissa toimenpiteissä yksityissairaala Kristinamedin Seinäjoen keskusairaalan asemasta. Tarkoituksena on selvittää koejaksolla, syntyykö yhteistyöstä säästöjä.

Kotimaa
Tähystystä KristinaMedissä
Mirva Korpela / Yle

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä on päättänyt kokeilla yhteistyötä Kristiinankaupungissa sijaitsevan leikkaussalisairaala KristinaMedin kanssa.

Yhteistyökokeiluhanke tarkoittaa sitä, että Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen asukkailla on mahdollisuus valita päiväkirurgisten toimenpiteiden osalta hoitopaikaksi KristinaMedi vaihtoehtona Etelä-Pohjanmaan keskussairaalalle. Hoitopaikan valintaan vaikuttaa potilaan oma toive ja päätös tehdään yhdessä lähettävän terveyskeskuslääkärin kanssa.

Säästöt ja sujuvuus tähtäimessä

Palvelun laatua seurataan 3-6 kuuden välein, sanoo peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän terveyspalvelujohtaja Kirsti Kähärä. Järjestelyllä pyritään saamaan kuntayhtymälle 5-10% säästöt, sillä KristinaMedin mukaan sen laskutus kirurgisissa toimenpiteissä on Etelä-Pohjanmaan keskussairaalaa edullisempi.

Toinen tavoite on lyhentää potilaiden jonotusaikoja toimenpiteisiin. Asioinnin kannalta Teuvan, Isojoen ja Karijoen asukkaille matka Kristiinankaupunkiin on lisäksi lyhyempi kuin Seinäjoelle.