1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pohjanmaalla riittää energia-alan töitä

Energia-ala tarvitsee monenlaisia osaajia: töitä on tarjolla myös muille kuin insinööreille. Vaasan yliopistolla järjestetään tänään oma energia-alan tapahtumansa, jossa alan työnantajat esittelevät toimintaansa.

Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Energia-alalla on töitä tarjolla talouden taantumasta huolimatta. Vaasan yliopistolla järjestetään tänään kuudennen kerran energia-alan rekrytointitapahtuma, jossa alan yritykset esittäytyvät.

Tarvetta tapahtumalle näyttää olevan, sillä kaikki yrityspaikat on varattu. Tapahtumasta vastaava Vaasan energiainstuutin tiedotuspäällikkö Teemu Närvä vakuuttaa, että kyseessä ei ole pelkkä yritysten markkinointitilaisuus vaan useilla yrityksillä on auki paikkoja joihin haetaan tekijää. Närvä muistuttaa myös, että energia-alalla tarvitaan monenlaisia osaajia, ei pelkästään insinöörejä.

- Energia-ala on muutenkin nostamassa päätään. Ehkä semmoinen asenne on ollut, että tapahtuma on vaan teknisen alan osaajille ja insinööreille. Meidän tapahtumamme ajaa sitä asiaa, että energia-ala tarjoaa töitä muillekin, sanoo Närvä.

Firmoissa tarvitaan Närvän mukaan esimerkiksi kääntäjiä ja markkinointi-ihmisiä.