Paikallislehdet keskittyvät jatkossa sähköisiin palveluihin

Paikallislehdet panostavat jatkossa vahvasti sähköisiin palveluihin. Keskisuomalainen-konsernin paikallislehtien verkkosivut uudistetaan kokonaan ja lehdissä ryhdytään tarjoamaan myös mobiiliuutisia joka päivä. Samalla paperilehtien ilmestymiskertoja vähennetään.

paikallislehdet
Osmo Kurki.
Keskisuomalainen

Paikallislehdet panostavat vahvasti sähköisiin palveluihin. Keskisuomalainen-konsernin paikallislehtien verkkosivut uudistetaan kokonaan ja lehdissä ryhdytään tarjoamaan myös mobiiliuutisia joka päivä.

- Paikallislehdet on muuttumassa paikallismediaksi. Mobiilipalveluiden lisäksi lehtien yhteyteen on rakennettu sähköiset näköislehdet ja lisäksi niille rakennetaan uudistetut verkkosivut, sanoo Keskisuomalaisen alue- ja paikallislehtijohtaja Osmo Kurki.

Sähköisten palveluiden lisäämisen ohella paperilehtien ilmestymiskertoja vähennetään. Yhtään paikallislehteä ei kuitenkaan kokonaan lopeteta. Savossa ilmestyy 10 Keskisuomalaisen omistamaa paikallislehteä.

- Merkittävä vähennys johtuu siitä, että keskitämme asiakaspalvelun asiakaspalvelukeskukseen, johon tulevat kaikki Keskisuomalainen-konsernin Savossa ilmestyvät lehdet. Asiakaspalvelukeskus aloittaa toimintansa vuoden vaihteen tietämissä, Kurki sanoo.

Tänään päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena henkilöstöä vähennetään lehdistä yhteensä 13. Yhdeksän työtekijää osa-aikaistetaan ja yhdeksän vähennetään eläkejärjestelyjen kautta. Vähennysten vaikutus on kaiken kaikkiaan 13,2 henkilöstötyövuotta.

Nykyisin kaksi kertaa viikossa ilmestyviä Keskisuomalainen-konsernin paikallislehtiä Pohjois-Savossa ovat Koillis-Savo, Pitäjäläinen, Uutis-Jousi, Sisä-Savo ja Soisalon Seutu.

Pieksämäen Lehti ilmestyy kolme kertaa viikossa.