Jeglertz opasti tyttöpalloilijoita - älä huku harjoitteluun

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Andree Jeglertz kartoitti maanantaina pohjoisen tyttöpelaajien taitoja Tornion Lappia-hallissa.

Urheiluvalmennus
Kuvassa "Prinsessaliigan" pelaajia Kemissä 2012
Juha Peltoperä / Yle

-Valitettavan harvoin ehdin Suomea reissaamaan junioriasioiden merkeissä, mutta nyt täällä ollaan ja toivottavasti piirileiri antaa osallistujille oppia ja oivalluksia, miettii päävalmentaja.

Tornion leirille on kutsuttu yhdeksäntoista vuonna 1999 tai myöhemmin syntynyttä tyttöpelaaja eli C-tyttöjä. Andree Jeglertz pahoittelee sitä, että ehtii vain kerran, korkeintaan kaksi vuodessa piipahtaa "pitkän Suomen" maakunnissa tuomassa jalkapallon ilosanomaa.

Päävalmentaja sanoo, että pelikauden päätyttyä on hyvä pysähtyä ja pohtia asioita yhdessä liiton ja seuravalmentajien kanssa.

- Tästä on kyse Tornion leirissäkin, paljastaa Jeglertz. Mukana on pelaajia OulunNaisfutiksesta, Meri-Lappi Unitedista, Rovaniemen Palloseurasta, TP-47:stä sekä FC Lynxistä.

Junnujoukkueet hyvällä tasolla

Päävalmentaja Jeglertz pitää suomalaisten ikäkausimaajoukkueiden tasoa hyvänä ja hän povaa lähivuosille menestystä. Oman joukkueensa edesottamuksia päävalmentaja arvioi maltillisesti, mutta toteaa, että eteenpäin on menty.

"Kuikka on todellinen talentti"

Jeglertzin mielestä jokaisesta talentista täytyy pitää kiinni, sillä Suomi on vähä väkinen maa ja ikäluokat ovat pieniä. Esimerkkinä hän mainitsee Kemistä naisten A-maajoukkueeseen nouseen Natalia Kuikan.

-Aivan käsittämätön lahjakkuus, jonka harjoitusintoa ja tekemistä pitää välillä jopa suitsia. Harjoitella pitää, mutta se ei saa puuduttaa pelaajan paloa peliin, päättää Andree Jeglertz teesinsä Lappia-hallin harjoitusten alla.