1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Ilveksen valmennusjohdon tiloissa kärsitään Hakametsän hallin sisäilmaongelmista

Oireilu Ilveksen valmennusjohdon tiloissa alkoi jo keväällä. Laajempiin remontteihin ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta, koska kaupunki säästää ja odottaa Keskusareenan tilanteen varmistumista.

Urheilu
Hakametsän jäähalli ulkoa.
Hakametsän jäähalli.Petri Aaltonen / Yle

Ikääntynyt Tampereen Hakametsän jäähalli kärsii sisäilmaongelmista. Tällä hetkellä kunnostetaan Ilveksen liigajoukkueen valmentajien tiloja muun muassa puhdistamalla ilmastointikanavia.

Valmentajien tiloissa ilmeni oireilua keväällä, ja jo kesän mittaan vaihdettiin muun muassa kangaspinnotteisia seinälevyjä.

Hakametsässä on ollut vuosien mittaan muitakin epäilyjä huonosta sisäilmasta, ja tiloja on tarvittaessa tutkittu ja kunnostettu vähän kerrallaan.

Keskusareena hyydyttää Hakametsän korjaukset

Pikkukorjailut ovat nyt ainoa vaihtoehto, sanoo käyttöpäällikkö Jari Tolvanen Tampereen kaupungilta.

Isompia remontteja emme voi aloittaa, eikä niiihin saataisi rahoitustakaan.

Jari Tolvanen

- Mitään isompia remontteja emme voi aloittaa, eikä niiihin saataisi rahoitustakaan. Keskusareenahanke kummittelee taustalla ja vaikuttaa muihinkin liikuntapaikkoihin kuin Hakametsään.

- Tietysti niin kauan kuin täällä on ihmisiä töissä, pyrimme saamaan Hakametsään sellaiset olosuhteet, että myös herkemmin reagoivat ihmiset voisivat täällä olla.

Tilat pysyvät käytössä

Jari Tolvasen mukaan ongelmana ovat nyt erityisesti ne tilat, jotka on alunperin suunniteltu muuhun käyttöön.

- Nyt kunnostettava tila oli alunperin liigajoukkueen kuivaushuone. Ilves teki sinne sitten muutoksia, joissa esimerkiksi ilmastoinnin toimivuudesta ei ehkä huolehdittu kunnolla.

- Tämä on vanha talo, ja sen historiassa on monia muitakin vaiheita, jolloin on ehkä lähdetty töihin ilman kunnon suunnittelua, Tolvanen sanoo.

Tiloja ei toistaiseksi aiota Hakametsässä sulkea käytöltä, koska mikään ilmamittausten raja-arvo ei Jari Tolvasen mukaan sellaista vaadi.