1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouluja lakkaa Mikkelissä kaksi ensi vuonna - Vanhalassa opetus jatkuu sittenkin

Vanhalan koulu remontoidaan kuntoon. Hiirola ja Harjumaa sen sijaan lakkautetaan, jos kaupunginhallituksen tahto toteutuu. Lopullisen nuijan pöytään lyö vasta valtuusto.

Mikkeli
Hiirolan koulun luokkahuone
Hilma Oksa / Yle

Mikkelin kaupunginhallitus laittoi maanantain kokouksessaan koulujen lakkautussuunnitelmat uusiksi. Kaupunginhallitus haluaa lakkauttaa ensi vuonna vain kaksi koulua kolmen sijaan. Lakkautettavien koulujen listalla ovat Hiirola ja Harjumaa, sen sijaan Vanhalan koulu remontoidaan kuntoon ja opetus siellä jatkuu. Myös Peitsarin koulun toiminta jatkuu nykymuodossaan koulun remontoinnin jälkeen.

Hiirolasta oppilaat siirretään Haukivuorelle ja Rämälään, Harjumaa puolestaan yhdistyy Vanhalan kouluun. Vanhalan kunnostukseen varataan 0,9 miljoonaa euroa, joka jaetaan kahdelle vuodelle. Vanhalan koulun remontointiin rahat otetaan Taitolan remonttibudjetista, laajakaistahankkeesta ja katujen rakentamisesta ja tonttien luovutuksesta.

Kouluverkkouudistusta selvittäneen työryhmän ehdotukset Rämälän ja Rahulan koulujen lakkautuksista jäivät osaksi tulevaisuuden palveluverkkosuunnittelua, vaatien kuitenkin vielä perusteellisemman käsittelyn. Pellosniemen koulu lakkaa vuonna 2015. Lopullisen päätöksen koulujen lakkautuksista tekee kaupunginvaltuusto.

Lue seuraavaksi