Poliisi paljasti useita kymmeniä huumausainerikoksia Oulussa

Oulun poliisi paljasti syyskuun tehovalvonnassa useita kymmeniä huumausainerikoksia ja niihin liittyviä oheisrikoksia. Kiinni jäi yhdeksän etsintäkuulutettua ja puolenkymmentä alaikäistä huumausaineen käyttäjää.

Kotimaa

Oulun poliisilaitos valvoi paikallisia huumausaineiden myyjiä ja välittäjiä tehostetusti syyskuussa. Poliisi paljasti yhteistyössä merivartiolaitoksen, vankeinhoitolaitoksen ja puolustusvoimien kanssa useita kymmeniä huumausainerikoksia ja niihin liittyviä oheisrikoksia.

Kaikkiaan paljastettiin yksi törkeä huumausainerikos, 20 huumausainerikosta ja 49 huumausaineen käyttörikosta. Oheisrikoksia paljastui useita eri nimikkeitä räjähderikoksesta kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Tehovalvonnan aikana tavattiin yhdeksän etsintäkuulutettua ja puolenkymmentä alaikäistä huumausaineen käyttäjää.

Laittomia aseita takavarikoitiin neljä kappaletta ja dynamiittia 130 grammaa.

Tulokset vaikuttavia

Poliisin näkökulmasta teemaviikkojen tulokset ovat vaikuttavia.

Katuvalvontaa suoritettiin eri lähiöiden ostoskeskuksissa, puistoissa sekä keskustan alueella. Valvontaa painotettiin alueille, joista yrittäjiltä ja kansalaisilta on tullut valituksia päihteiden käyttämisestä ja välittämisestä. Poliisin omassa tutkinnassa esiin tulleet paikat olivat myös kohteina.

Huumausaineiden katukauppaan puuttuminen on merkittävä osa huumausainerikollisuuden torjuntaa.

Poliisin vihjepuhelimeen p. 071 876 5844 voi vihjeen antaa nimettömänä. Kiireellisissä tapauksissa, kun rikos on juuri meneillään, soita hätänumeroon 112.

Kaikki vihjeet käsitellään luottamuksellisina. Poliisi kuitenkin suosittelee, että vihjeenantaja ilmoittaisi yhteystietonsa, jotta myöhemmin olisi mahdollista tarkentaa tietoja.