Asukaspysäköinnin hinnasta Helsingissä tuskin sopua

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee tiistaina asukaspysäköinnin ja parkkimaksujen uutta linjaa. Lautakunnan puheenjohtaja arvioi, että yhteistä säveltä ei vielä löydy. Jos Helsingin kaupungin tahto menee läpi, joutuu asiakaspysäköintitunnuksesta maksamaan jatkossa lähes 700 euroa.

Kotimaa
Risto Rautava (kok.)
Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok.)Yle

Helsingin kaupunki aikoo muun muassa erottaa autopaikan hinnan asunnon hinnasta ja haluaisi porrastaa pysäköintivirhemaksut. Virhemaksun suuruus olisi suhteessa parkkeeraamisen haittoihin. Esimerkiksi raitiovaunukiskoille pysäköinti maksaisi 500 euroa. Äänekkäin kiista on noussut kaupungin ehdotuksesta nostaa asukaspysäköinnin hinta nykyisestä 120 eurosta lähes 700 euroon.

Linjaukset ovat tiistaina kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalla, mutta lautakunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Risto Rautava arvelee, että esitys jää pöydälle.

- Se on varmasti asia, josta tullaan vielä keskustelemaan. Monet ryhmät ovat sitä mieltä, että se on aika kohtuuton hinta asukaspysäköinnistä kantakaupungissa. Ja otetaan vielä huomioon, että kantakaupungin aluetta on suunniteltu laajennettavaksi, Rautava sanoo.