1. yle.fi
  2. Uutiset

Sammon johtaja jatkaa yli 60-vuotiaaksi - erokorvaukseen muutoksia

Nykyisen johtajasopimuksensa mukaisesti Kari Stadighilla olisi ollut mahdollisuus jäädä eläkkeelle 60 vuotta täyttäessään joulukuussa 2015. Sammon hallituksen pyynnöstä hän jatkaa pidempään.

talous
Kari Stadigh
Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh.Sampo Group

Finanssikonserni Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh jatkaa konsernin johdossa aiempaa sovittua pidempään. Nykyisen johtajasopimuksensa mukaisesti Stadighilla olisi ollut mahdollisuus jäädä eläkkeelle 60 vuotta täyttäessään joulukuussa 2015.

Nyt Stadigh on kuitenkin Sammon hallituksen pyynnöstä jatkamassa konsernijohtajana pidempään. Stadighilla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus tammikuusta 2016 alkaen.

Uuden sopimuksen myötä Sampo on päivittänyt Stadighin palkka- ja palkkioselvitystä. Tammikuussa 2016 voimaan astuvassa sopimuksessa Stadigh luopuu erokorvauksestaan. Stadighin nykyisessä sopimuksessa hän on oikeutettu 18 kuukauden kokonaispalkan suuruisen erokorvaukseen, jos työsuhteen on irtisanonut Sampo.

Vuonna 2012 Stadigh sai kiinteää vuosipalkkaa noin 857 000 euroa. Lisäksi hän sai lyhyt- ja pitkäaikaisia kannustimia, jotka nostivat vuoden kokonaisansion yhteensä runsaaseen 2,5 miljoonaan euroon.

Sammon mukaan tarvetta erokorvaukselle ei ole vuonna 2016 voimaan astuvassa sopimuksessa, koska Stadighille on siihen mennessä maksettu nykyiseen sopimukseen sisältyvä lisäeläke.

Finanssikonserni Sampoon kuuluvat vahinkovakuutusyhtiö If ja henkivakuutusyhtiö Mandatum sekä konsernin emoyhtiö Sampo Oyj. Lisäksi Sampo omistaa osan Nordea-pankista.

Lue seuraavaksi