Kaupunginjohtaja: "Raumalla jopa lynkkausmielialaa"

Apulaiskaupunginjohtajan tehtävissä jatkavan Tomi Suvannon tuomio lastensa pahoinpitelystä on aiheuttanut Raumalla mittavan palauteryöpyn. Kaupunginjohtaja Kari Kosken mukaan hallinnolla ei ole päätöksissä sijaa tunteille, mutta kaupunkilaisten keskuudessa vallitsee jonkin verran jopa lynkkausmielialaa.

Kotimaa
Kari Koski.
Kari Koski.Sami Tammi / Yle

Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvannon kaupunginhallitukselta saama vakava huomautus jakaa mielipiteitä kunnassa. Kaupunginjohtaja Kari Kosken mukaan kuntalaiset ovat esittäneet runsaasti mielipiteitään siitä lähtien, kun tieto Suvannon pahoinpitelysyytöksistä tuli julkisuuteen. Kaupungissa on jouduttu pohtimaan tarkkaan voiko Suvanto jatkaa virassaan.

Poliittista selkärankaa

Kosken mukaan päätös vakavan huomautuksen antamisesta tehtiin vasta, kun asiaa oli käsitelty useiden asiantuntijoiden ja johtavien poliitikkojen kesken.

- Haimme tälle asialle poliittista selkärankaa. Kaupunginjohtajahan voidaan irtisanoa yksikertaisesti luottamuspulan perusteella, mutta apulaiskaupunginjohtajaa koskevat samat perusteet kuin muitakin virkamiehiä erottamistilanteessa. Päätökset on tehtävä lain mukaan eikä tässä tunteille ole sijaa.

Lakipykäliä on noudatettava

Koski myöntää, että tunnelma ei ole paras mahdollinen. Hän kuitenkin uskoo ihmisten ymmärtävän, että päätös on tehty lakipykälien mukaan.

- Kurinpitomenettelyä tästä ei seuraa, mutta tämä huomautus on vakavin mahdollinen huomion kiinnittäminen siihen, että tämä ei saa toistua, Koski toteaa.

Hallinnollinen käsittely päättyy

Koski muistuttaa, että täysin oikeiden johtopäätöksien tekeminen on vaikeaa, kun kaikki yksityiskohdat eivät ole ihmisten tiedossa. Vaikka hallinnollinen menettely tapauksen osalta nyt päättyykin, ei asia tähän unohdu.

- Uskon, että tapauksen varsinainen käsittely alkaa nyt yksityisellä tasolla, Koski toteaa.