1. yle.fi
  2. Uutiset

Virkkunen torjuu ulkoministeriön epäilyt keskitetyn tietoturvaosaamisen riskeistä

Kuntaministeri Henna Virkkusen mukaan valtionhallinnon tietoturvaa voidaan parantaa keskittämällä toimintoja. Virkkusen mielestä ei ole järkevää, että kaksitoista ministeriötä tekee nykyisin osin päällekkäisiä asioita.

politiikka
Kuntaministeri Henna Virkkunen.
Kuntaministeri Henna Virkkunen.Yle

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) torjuu ulkoministeriön epäilyt siitä, että tietoturva-asioiden keskittäminen valtionhallinnossa olisi riskialtista.

Osana valtion tietohallinnon uudelleenjärjestelyä on Virkkusen mielestä luontevaa keskittää myös tietoturva-asioiden osaamista.

– On tärkeää, että meillä on yhteiset menettelytavat ja turvaluokitukset, joiden mukaan toimitaan, Virkkunen toteaa.

Ulkoministeriö vastustaa tietoturva-asioiden keskittämistä valtiovarainministeriön alaisuuteen. Ulkoministeriön mukaan sen tietoturvatarpeet ovat hyvin erilaisia kuin muilla ministeriöillä.

Virkkusen mukaan keskittämisellä tavoitellaan parempaa laatua ja kustannustehokkuutta.

Virkkunen vakuuttaa, että kunkin ministeriön erityistarpeet otetaan huomioon, vaikka tietoturvaosaamista keskitettäisiin valtiovarainministeriön alaisuuteen.

– On tärkeää, että pääsemme jatkossa entistä yhtenäisempään toimintamalliin, eikä niin että kaikki 12 ministeriötä tekee päällekkäin samantyyppisiä asioita.

Lue seuraavaksi