1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Saksassa takavarikoidusta taidekokoelmasta löytyi aiemmin tuntemattomia maalauksia

Yli 1 400 teoksen joukossa on Marc Chagallin tuntematon maalaus ja Otto Dixin tuntematon omakuva.

Ulkomaat

Saksan Münchenissä takavarikoitujen maalausten joukosta on löytynyt kaksi aiemmin tuntematonta mestariteosta. Toinen löydöistä on Marc Chagallin 1920-luvulla maalaama taulu ja toinen on Otto Dixin vuonna 1919 maalaama omakuva.

Saksan viranomaiset esittelivät tiistaina muutamia tauluja, jotka kuuluvat taidekauppiaalta takavarikoituun yli 1 400 teoksen taidekokoelmaan. Viranomaisten haltuun päätyneessä kokoelmassa on muun muassa Pablo Picasson, Henri Matissen, Henri de Toulouse-Lautrecin ja Pierre-Auguste Renoirin teoksia.

Lukuisten teosten arvioidaan olevan natsien juutalaisilta varastamia tauluja. 80-vuotiaan saksalaisen taidekauppiaan niin ikään taidekauppiaana työskennellyt isä oli saanut teokset haltuunsa 1930- ja 1940-luvuilla Münchenissä. Natsihallinto oli antanut tämän tehtäväksi myydä juutalaisilta viedyt tai rappiotaiteeksi luokitellut teokset.

Taideasiantuntija Meike Hoffmannin mukaan taideaarretta oli säilytetty ammattimaisesti, joten taulut ovat hyväkuntoisia. Taideteosten alkuperän selvittäminen on paljon aikaa vievä tehtävä.

- Emme kuitenkaan aio istua ikuisesti näiden teosten päällä, Hoffmann sanoo.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi