1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanvaltuustot

Puoskari: Toimeentulotukea ei alibudjetoitu

Helsingin valtuusto aloittaa tänään kaupungin ensi vuoden budjetin käsittelyn. Yksi kiistakapula on ollut sosiaali- ja terveyspalveluihin kohdistetut rahat. Valtuuston puheenjohtaja, Mari Puoskari (vihr.) kiistää toimeentulotukirahojen alibudjetoinnin.

kunnanvaltuustot
Mari Puoskari.
Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari.Yle

Helsingin valtuusto aloittaa keskiviikkona kaupungin ensi vuoden budjetin käsittelyn.

Yksi kiistaa herättänyt kysymys on sosiaali- ja terveyspalveluihin budjetoidut rahat. Esimerkiksi Vasemmistoliiton ryhmä jäi sosiaali- ja terveystoimen alibudjetoinnin vuoksi sovun ulkopuolelle mikä johti Silvia Modigin eroon valtuustoryhmän puheenjohtajan paikalta.

Pääpuolueet sopivat budjettineuvotteluissa muun muassa, että kaupunginjohtajan esitykseen verrattuna toimeentulotukeen varataan kymmenen miljoonaa euroa vähemmän rahaa.

Valtuuston puheenjohtaja, vihreiden Mari Puoskari vakuuttaa, ettei toimeentulotukirahoja ole tarkoituksellisesti alibudjetoitu.

- Ei missään nimessä. Toimeentulotuki on lakisääteinen palvelu ja se on jokatapauksessa maksettava. Lisäbudjetti tehdään tarvittaessa jos ennusteet eivät toteudukaan, mutta nyt on virkamiesten ennusteiden pohjalta se sinne budjetoitu. Se on irrotettu nyt muusta sosiaalitoimesta, joten jos sinne tarvitaan lisärahaa, se ei leikkaa muualta.

Tänään valtuusto käy budjetista keskusteluja. Äänestykset ovat viikon päästä.

Lue seuraavaksi