1. yle.fi
  2. Uutiset

Lieberman vapautettiin petossyytteistä Israelissa - palaa ministeriksi

Oikeuden vapauttava päätös oli yksimielinen. Pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan Lieberman palaa nyt hallitukseen.

Ulkomaat
Avigdor Lieberman saapuu oikeuteen 6. marraskuuta 2013.
Abir Sultan / EPA

Israelin entinen ulkoministeri Avigdor Lieberman on vapautettu petosta ja luottamusaseman väärinkäyttöä koskeneista syytteistä. Pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan Lieberman palaa nyt hallitukseen.

Liebermania epäiltiin ylennyksen ajamisesta diplomaatille, joka vuoti hänelle tietoja poliisitutkinnasta. Liebermanin toimia on tutkittu vuosien ajan, ja häntä uhkasivat alun perin myös vakavammat syytteet korruptiosta ja rahanpesusta. Niistä syyttäjä kuitenkin luopui.

Nyt tuomarit vapauttivat hänet yksimielisesti myös petosta ja luottamusaseman väärinkäyttöä koskevista syytteistä.

Haaretz (siirryt toiseen palveluun)-lehden mukaan tuomarit katsoivat, että Lieberman toimi sopimattomasti, kun hän ei kertonut ulkoministeriön nimityskomitealle aiemmista yhteyksistään kyseiseen diplomaattiin. Syytetty ei kuitenkaan ollut tuomarien mukaan tietoinen asian vakavuudesta eikä diplomaatin saama nimitys ollut ylennys.

Syyttäjät harkitsevat, valittavatko he tuomiosta.

Netanjahu onnitteli Liebermania lausunnossaan ja sanoi olevansa tyytyväinen tämän paluusta hallitukseen. Lausunnossa ei sanottu, mihin tehtäviin Lieberman nimitetään. Netanjahu on kuitenkin pitänyt ulkoministerin salkkua avoinna Liebermanille siltä varalta, että hänet vapautetaan.

Äärikansallismielistä Yisrael Beitenu -puoluetta edustava Lieberman erosi ulkoministerin tehtävistä, kun hän sai tietää syytteistä.

Lähteet: AP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi