Sananen – Täällä jäähtyy kaikki

Jokaisen maan kannattaa tehdä sitä, missä se on paras. Suomi on paras jäähdyttämisessä. Olkaamme ylpeitä ikiaikaisesta talvilaadustamme.

tietokoneet
Mikko Maasola juontaa suoraa lähetystä Multialta.
Arvo Vuorela / Yle

Nyt se on selvinnyt missä Suomi on maailman paras: jäähdyttämisessä. Esimerkkinä tietokoneiden jäähdyttäminen. Maailman suurimmat yritykset haluavat tuoda kuumana pörräävät tietokoneensa meidän ikiroutaisena rutisevalle maaperällemme. Huhu on kerännyt läskiä ympärilleen. Täällä jäähtyy kaikki, nopeasti ja halvalla.

Annetaan muiden maiden kehitellä tietokoneita ja älyvempaimia. Meidän tiemme ei ole älyllä pelaaminen.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Google-niminen yhtiö on suomalaisillekin korvaamaton. Viime vuosina on haettu tietoa sen avulla erityisesti hakusanoilla tissit, Jussi Parviainen ja Saana Parviainen. Tämä hakupalvelumörkö halusi nimenomaan 20 000 asukkaan pikkukaupunkiin Haminaan. Siellä syntiset sanat muuttuvat rauhoittavaksi pörinäksi. Tietokoneiden kuumuus jäähdytetään rannasta löytyvällä kylmällä merivedellä.

Jäähdyttäminen on oleva meidän menestyssagamme. Annetaan muiden maiden kehitellä tietokoneita ja älyvempaimia. Meidän tiemme ei ole älyllä pelaaminen. Sitäkin yritettiin ja Järvisen pipo laitettiin oikein pöydälle lepäämään kun piilevy innosti näpräilyyn. Kaikki tapahtui meille liian nopeasti. Nokian kumiteräsaappaat muistuttavat eteisessä, miten ennen oli asiat uomassaan.

Kaikki on meille luonnollista. Suomalainen rakastaa pakkasta. Itsensä jäähdyttäminen on meille tuttua. Kun mies alkaa kiehua sisältä ja silmät keräävät punahyhmäistä emulsiota, on aika toimia. Haulikko selkään ja metsän viileään syliin. Piippuun voi nojata ja koneen jäähtymisen tuntea. Vielä jos näkee riekon, lipsahtaa vahingossa hymyntapainen ja voi kohta lähteä takaisin kotiin, emännän lihojen äärelle. Kiehuminen on poissa, maailma säästynyt paljolta pahalta.

Me tiedämme, että liiallinen lämpö saa tunteet liian pintaan. Ne muuttuvat hallitsemattomiksi.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Me tiedämme, että liiallinen lämpö saa tunteet liian pintaan. Ne muuttuvat hallitsemattomiksi ja retuuttavat koko kehon käyttöönsä. Ensimmäinen kupla nenässä kertoo, että nyt mennään häpeään ja lapsuuden kautta liiterin taakse. Parempi jäähdyttää ja äkkiä, niin asiat toimivat tasaisemmin.

Parisuhteen jäähdyttäminen on meille myös helppoa. Intohimo säästetään raveihin. Kylmät sanat laskevat lämpöä. Viileät ajatukset välitetään hiljaisuudella. Toista ei kannata ottaa enää kädestä, kun se aiheuttaa kitkaa ja loipottaa poskea.

Me paistamme kinkkua ja odotamme vapahtajaa. Jäähdytämme hänet kellarissa, kaikella rakkaudella.

Kun maailma meinasi ylikuumentua kylmän sodan aikaan, viileä kansa kutsuttiin apuun. ETYKin kokous vuonna -75 jäähdytti tuuheat karvankantajat. Breznev, Ford, Honecker ja Aldo Moro. Jäähtyivät kuin savusilakat säyseiksi. Se joka ei uskonut selvää puhetta, pääsi Kekkosen kanssa saunaan. Kun alkulämpö on 110 astetta, alkaa vähitellen valjeta mitä kuumeneva tulevaisuus tarkoittaisi. Nyt pää saaviin ja kuistille häpeämään.

Ilmastonmuutos on totta. Suomalaisten talvilaatu todellista laatua.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Tuokaa meille kaikki mikä kuumenee. Täällä tietokoneet jäähtyvät ja ajatus selkenee. Käytetään kylmää vettä ja joskus riittää sekin, että jätetään ovi raolleen. Niin se viileni Anterokin. Outo syyrialainen istutettiin hiljaisten miesten pöytään. Ei tehnyt kohta mieli leikata kädellä ilmaa. Ruisnapit hävisivät yksitellen.

Maailman täytyy tietää. Markkinamiehiksi Pentti Linkola ja Räkä Räikkönen. Esitteet mukaan.

Voisimme myydä myös kaukokylmää. Raitis tuulahdus maan povesta!

Kylmyyttämme opitaan rakastamaan. Ilmastonmuutos on totta. Suomalaisten talvilaatu todellista laatua.

Lähteet: Maallikkosaarnaaja Maasola