1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Myrskyjen sankarille kutsu itsenäisyyspäivän juhlaan

Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Arto Nieminen sai yllättävän kutsun itsenäisyyspäivän konserttiin ja vastaanotolle Tampereelle. Ankarien myrskyjen ja sähkökatkojen selättäjä pitää kutsua kiitoksena kaikille niille, jotka tehneet hyvää työtä myrskyn silmässä.

Kuva: Yle

- Suuri oli hämmästys ja yllätys, sanoo Arto Nieminen kutsusta. - Kävi kuin entiselle tytölle, viesti tuli pyytämättä ja yllättäen.

Arto Nieminen ehti jo epäillä, että henkilöitä on sekoitettu, mutta kun kutsu tuli työpaikan osoitteella, uskottava oli.

Joko on parturiaika varattu?

- Tilannetta selvitetään ja yritämme saada itsemme siihen kuntoon, että uskalletaan lähteä ihmisten ilmoille. Onneksi juhla on Tampereella, ei ainakaan tarvitse tanssia kovasti, sanoo Nieminen, joka vakuuttaa, että kyllä valssaaminenkin sujuu, mutta mieluummin jossakin muualla kuin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Juhlassa Arto Niemisen rinnalla on hänen vaimonsa Tuula Nieminen.

- Päätös lähteä mukaan juhlaan syntyi, kun ajattelin, että maakunnan miehelle tämmöinen sattuu elämässä kerran kohdalle.

Itsenäisyys on aina juhlimisen arvoinen asia

Arto Nieminen sanoo pohtineensa, miksi kutsu tuli juuri hänelle. Varsinaista syytä ei ole löytynyt: - Syyksi voi olettaa, että tällä energiahuollon puolella on ollut muutamia vaikeita vuosia ja hankalia tilanteita takana.

- Tunnen edustavani organisaatiota. Tavallaan tämä on osoitettu meille ja yhteistyökumppaneille ympäri Suomen. Olemme olleet vaikeissa tilanteissa mukana.

- Itsenäisyys on aina juhlimisen arvoinen asia, tämän vuoden juhla tulee olemaan mieleenpainuva.

Entäs, jos itsenäisyyspäiväksi osuu oikein riivatun kova myrsky?

- Ei sota yhtä miestä välttämättä kaipaa, Nieminen kuittaa. - Eikä sekään hullumpi vaihtoehto ole, että pukee sittenkin työvaatteet päälle. Kaunista ilmaa kuitenkin toivotaan.

Tuttuja eteläsavolaisia

Kutsu Tasavallan Presidentin järjestämään itsenäisyyspäivän konserttiin ja vastaanotolle Tampereelle on tullut useille eteläsavolaisille. Kutsukortin ovat saaneet Arto Niemisen lisäksi mm. pieksämäkeläinen keskustavaikuttaja Kaija Viljakainen, puumalalainen matkailuyrittäjä Paula Okkola, Jurassic Rockin promoottori Jukka Holmstedt, Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen, maakuntajohtaja Matti Viialainen ja Yle Etelä-Savon tuottaja Petri Vironen puolisoineen. Kutsu tuli myös Tertin kartanon isäntäparille Matti ja Pepita Pylkkäselle.